19°C kapalı

19°C kapalı

Belediyemizden hocaların hocasına vefa örneği.

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Çorum`un yetiştirdiği en önemli alimlerden Prof. Dr. Hayreddin Karaman`a, Akademik Hayatının 50. Yılında düzenlenecek bir programla hemşehrileri vefasını gösterecek. Belediyemiz tarafından düzenlenecek olan programda Hayreddin Hoca`nın çocukluğu, gençliği, talebelik yılları, hocalığı gibi yaşamından kesitler sunulacak.

İlim ve fikir hayatına yaptığı katkılar ile her kesimde saygı uyandırmış modern bir alim olan Prof. Dr. Hayreddin Karaman`ı Çorum`da görmekten onur duyacaklarını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`un Hayreddin Hoca gibi bir değeri yetiştirdiği için şanslı bir il olduğunu vurguladı. Külcü, ” Hayreddin Hocamız, İslam’ı yaşaması, Kur’an ve sünnete bağlılığı, sadece İslam hukuku alanında değil, diğer ilim dallarına da hakimiyeti ile halkın sözüne itibar ettiği bir şahsiyettir. Sayın Hocamız, hem söyledikleriyle hem de yaptıklarıyla gök kubbede hoş bir sada bırakmıştır.”; diye konuştu.

Belediyemiz tarafından “Akademik Hayatının 50. Yılında Hayreddin Karaman”; konulu program 14 Mayıs Cuma günü saat 20.30`da Anitta Otel`de gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, gerçekleştirilecek olan programa tüm Çorumluları davet etti.