9°C hafif yağmur

9°C hafif yağmur

BELEDİYEMİZDEN KAZANCI HOCAYA VEFA GECESİ

9 Mayıs 2011 Pazartesi

Belediyemiz ile Ensar Vakfı Çorum Şubesi tarafından Çorum`un yetiştirdiği önemli alimlerden Prof. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı için vefa gecesi düzenlendi. Vefa gecesinde Kazancı hocayı dostları, sevenleri ve hemşehrileri yalnız bırakmadı.

Geçtiğimiz yıl ilimizin önemli fikir adamlarından Hayrettin Karaman`a vefa gecesi düzenleyen Çorum Belediyesi yine ilimizin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden Ahmet Lütfi Kazancı`ya da vefasını gösterdi. Gecede Kazancı`nın hayatından kesitler sunulurken, hocanın çocukluğu, gençliği, öğrencilik yılları ve öğretmenlik yaşamını anlatan kesitler Prof. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı`ya duygulu anlar yaşattı.

Anitta Otel`de düzenlenen geceye Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Belediye Başkan yardımcısı Zeki Gül, Prof. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı ile ailesi, öğrencileri ve sevenleri katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`un yetiştirdiği değerleri her zaman anacaklarını belirterek, “Belediye Başkanı olarak Çorum`un değerlerine sahip çıkacağız. Ülkemize önemli kazanımlar sağlayan ilim adamlarımızın her zaman yanında olacağız ve Belediye olarak yapılması gereken ne varsa yapacağız. Geçtiğimiz yıl fikir adamlarından Hayrettin Karaman`a vefa gecesi düzenledik. Bu yıl ise Çorum`un yetiştirdiği önemli alimlerden Prof. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı`ya böylesi bir gece düzenledik. Bir programla hocamızı anlatmak yetmeyecek ama belediye olarak üstatlarımıza vefamızı göstermesi açısından önemli”; dedi

Prof. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı kendisi için düzenlenen gece dolayısı ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile Ensar Vakfına teşekkür etti.

Kazancı, “Böylesi anlamlı bir geceyi ismime düzenlemeniz beni mutlu etti. Ülkemize hizmet eden kişilerin unutulmaması, o insanların onore edilmesi unutulmaz bir gurur. İnşallah diğer değerli kardeşlerimiz de unutulmaz”; dedi.

Gecede Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Halil İbrahim Aşgın da gecenin anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Gecede Abdulkadir Ozulu, Ethem Erkoç, Mehmet Tatlısu, Recep Camcı, Kazancı Hoca`nın kızı Ayşe Sinanoğlu, ağabeyi Tevfik Kazancı, oğlu İbrahim Kazancı, Yeğeni Ömer kazancı hoca hakkında hatıralarını anlattılar.

Program sonunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Prof. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı`ya plaket ve çiçek takdim etti.