7°C kapalı

7°C kapalı

Belediyenin hayvanat bahçesi büyüyor

27 Haziran 2022 Pazartesi

Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Hayvanat Bahçesi günden güne büyüyor. Yeni türler için ayrı kafes ve kümesler ekleniyor.

Ziyaretçilerin evcil hayvanlarla vakit geçirebildiği onları besleyebildiği ve çocukların evcil hayvanları tanımasına olanak sağlayan Çorum Belediyesi Hayvanat Bahçesi, her geçen gün kapasitesini artırıyor. Modern hayvan bakım yöntemleri ile konforlu ortamlarda hayvanların bakımını sağlayan Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü veteriner hekimleri kaz, hindi, tavuk, bıldırcın, keklik gibi kümes hayvanlarından kuluçka makinesi ile yeni yavrular alıyor.

Yeni cinsler için yeni kafesler yaptıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, “Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesindeki Hayvanat Bahçemizde özellikle çocuklarımızın hayvanları tanıması ve hayvan sevgilerinin artması için farklı hayvan türlerini çoğaltıyoruz. Kuluçka makinesi ile kümes hayvanlarını yumurtadan kendimiz çıkartıyoruz. Yeni çıkan yavrulardan çok kıymetli tavuk cinsleri var. Bunların daha iyi büyüyebilmeleri için birbirinden farklı türleri farklı kafeslere koyacağız” dedi.

Hayvanat Bahçesinin hafta içi özellikle okullardan gelen öğrenciler hafta sonu ise aileler olmak kaydıyla çok yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Yardımcısı Çöplü, anne babalara seslenerek muhakkak çocuklarını Hayvanat Bahçesine getirmelerini istedi.

Foto Galeri