9°C parçalı bulutlu

9°C parçalı bulutlu

BİRİNCİ ETAPTA İNŞAAT İHALESİ

3 Ağustos 2011 Çarşamba

Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü, Çorum Milletvekilimiz, TBMM İdare Amiri Salim Uslu ile birlikte 29 Temmuz 2011 günü TOKİ Başkanlığına yeni atanan Ahmet Haluk Karabel`e hayırlı olsun ve çalışma ziyaretinde bulunarak ortak projelerimizi görüşmüşlerdir. Bu ziyaretten iki güzel sonuç çıkmıştır. Birincisi ilk etabın inşaat ihalesinin yapılması diğeri ise ikinci etabın görüşmelerinin başlatılması ve hak sahiplerine ödemelerin yapılmasıdır.

Belediyemiz ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile yürütülmekte olan Kentsel Dönüşüm çalışmasında yeni bir aşamaya gelindi. Daha önce kamuoyuna ilan edildiği üzere 1. Etap olarak bilinen alanda toplam 325 mülkiyet sahibi ile görüşülmüş ve bu hak sahiplerinin tamamı ile anlaşılarak Belediyemiz tarafından TOKİ adına yaklaşık 11.000.000 TL ödenmiştir.

Söz konusu alanla ilgili gerekli imar uygulaması çalışmaları da yapılmış olup 30.06.2011 tarihinde askı süresi tamamlanmıştır. Uygulamanın kesinleşmesi ile birlikte Belediyemiz tarafından hangi tip konutların inşa edileceği kararı verilmiş ve TOKİ tarafından ihale süreci resmen başlatılmıştır.

Bu kapsamda; 440 konut yapılacaktır. 2012 yılı başından önce inşaat yapımına başlanması ve 2013 yılı ortalarında bitirilmesi planlanmaktadır.

2. Etap da Başlıyor

Birinci etabın hemen bitişiğinde bulunan alan için ise görüşmelere başlama mutabakatı imzalanmıştır. Bu alan içinde aynı 1. etap da olduğu gibi hak sahipleri ile görüşmeler yapılacaktır.

İsteyen mülkiyet sahibi konutun normal satış fiyatının % 30 altında bedelle konut alabilecek dileyen ise nakten gayrimenkulünün bedelini alabilecektir. Burası için ödenmesi gereken toplam bedel ise 10 milyon TL civarındadır.

Bu etap içinde hedefimiz 2011 yılı sonuna kadar görüşmelerimizi tamamlayarak 2012 baharında inşaat uygulama ihalesini gerçekleştirmektedir.

Belediyemizin yürütmekte olduğu tüm projelerinde olduğu gibi Kentsel Dönüşüm konusunda da netice alıcı adımlar atıyoruz. En geç 2 yıl sonra şu anda Çorum`un en eski yerleşim yerlerinden birisi olarak gördüğümüz Devane`de yeni bir şehir doğacak.

İnanıyoruz ki başlayan bu değişim şehrin siluetinin tümünde bir farklılık yaratacaktır. Özelde ise şehrin batı istikametine hızla büyümesinde bir kilometre taşı olacaktır.