BİZ BİR ELİN BEŞ PARMAĞI GİBİYİZ

26 Eylül 2011 Pazartesi

Sungurlu Belediyesi tarafından düzenlenen sünnet şöleninde, maddi durumu iyi olmayan ailelerin 200 çocuğu sünnet ettirildi.

Atatürk Anıtında düzenlenen sünnet şölenine Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kıvanç Sağlam, Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve sünnet ettirilen çocukların aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Yapılan şölende bir konuşma yapan Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya: “Sungurlu`da sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın güzel bir örneğini sergilediklerini belirtip, erkekliğe ilk adımını atan 200 çocuğumuzu yalnız bırakmayarak, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bu tür etkinliklere yoğun bir katılım gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Sünnet şölenine katılan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye de teşekkür eden Selahaddin Uzunkaya, “Çorum Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü, sorunlarımızı çözmede daima yanımızda yer almaktadır. Gerek maddi gerek manevi desteğini ilçe ve belde belediyelerimizden hiçbir zaman esirgememiştir. Ağabey belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini tüm Türkiye`ye göstermiştir”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise yaptığı konuşmada anne ve babaların evlatlarının birinci mürüvvetini görmesinin şenliğini hep beraber yaşıyoruz. Onun mutluluğunu hep beraber paylaşıyoruz. Sungurlu Belediye Başkanımız Selahaddin Uzunkaya`ya çok teşekkür ediyorum. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini Sungurlu`da hayata geçiriyor. Ben de Çorum Belediyesi olarak gerek fikri destek, gerekse maddi destek anlamında yapılabilecek ne varsa onu yapmaya çalışıyorum. Çünkü biz bir elin beş parmağı gibiyiz. Çorum bizim için neyse Sungurlu da o, Arifegazili de, Kaledere de, Demirşeyh de, Tuğlu da, Yörüklü de O. Bizim için hepsi aynı değerde. Çünkü biz insanı yaşadığı yere göre değil, rengine göre değil, farklı tercihlerine göre değil, Yaratandan ötürü seviyoruz. İnsan olduğu için seviyoruz. Aynı Allah`ın kulu olduğumuz için seviyoruz. O sevilen şarkımızda olduğu gibi, biz aynı pınarın suyuyuz, aynı dağın yeliyiz. Birbirimizi de aynı anlayışla sevmek durumundayız.

Değerli kardeşlerim; sizlerden bir kardeşiniz olarak istirhamım şudur. Sungurlu olarak beldeleriyle, köyleriyle burada yaşayan her kardeşim, birbirinizi daha fazla sevin; çünkü birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz güçlendikçe Türkiye güçleniyor. Türkiye güçlendikçe dünya da yaşayan 7 milyar insanın içinde ne kadar mazlum varsa, ne kadar sesi duyulmayan insan varsa, ne kadar ezilmiş insan varsa, biz Türkiye olarak onların vicdanı oluyoruz, onların sesi oluyoruz.
Değerli Başbakanımızı ekranlardan izledik. Birleşmiş Milletler kürsüsünde, kurulduğu günden bugüne kadar, hiçbir ülkenin lideri dünyanın yüzüne böyle haykırmadı. Sömürüyü görmezden gelmeyi, çifte standardı bütün dünyaya haykırarak İkiyüzlülük dedi. Bu gücü bizi millet yapan değerle sahip çıkmamızdan alıyoruz. Bu gücü korumamız lazım. Türkiye için korumamız lazım. Ne kadar mazlum, sesi duyulmayan ezilmiş insan varsa onlar için korumamız lazım.

Etkinlikler kapsamında sünnet olan 200 çocuk, çeşitli animasyonlar, Hacivat ile Karagöz gösterisi ile gecenin geç saatlerine kadar doyasıya eğlendi. Şölen, havai fişek gösterisiyle sona erdi.