10°C hafif yağmur

10°C hafif yağmur

Buğday hasadından kalan saman, hayvanlara yem olacak

7 Ağustos 2023 Pazartesi

Çorum Belediyesi, tarımsal faaliyetlerin yanı sıra hayvanların beslenmesine de katkı sağlıyor. Konaklı’da gerçekleştirilen buğday hasadından sonra elde edilen 900 balya saman hayvan yemi olarak kullanılacak.

Geçtiğimiz yıl atıl durumda olan araziyi tarıma kazandıran Çorum Belediyesi, önceki yıl ayçiçeği ekimi gerçekleştirmiş, bu yıl ise buğday ekimine yönelmişti. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen buğday hasadının ardından 20 ton buğday elde eden belediye, bu buğdayları öğüterek un haline getirecek ve ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

900 balya saman elde edildi

Aynı zamanda, hasat sonrasında oluşan samanın da değerlendirilmesine özen gösteren Çorum Belediyesi, tarladan topladığı 900 balya samanı Veteriner İşleri Müdürlüğü aracılığıyla hayvanların beslenmesi için kullanacak. Bu şekilde, tarımsal üretimin artığı olan samanlar hayvanların beslenmesinde değerlendirilerek çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlanmış olacak.

Foto Galeri

Buğday hasadından kalan saman, hayvanlara yem olacak Buğday hasadından kalan saman, hayvanlara yem olacak Buğday hasadından kalan saman, hayvanlara yem olacak Buğday hasadından kalan saman, hayvanlara yem olacak