5°C kapalı

5°C kapalı

Buğdaylar biçildi, şimdi un olup ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak

29 Temmuz 2023 Cumartesi

Çorum Belediyesi, geçtiğimiz yıl atıl arazileri tarıma kazandırma çalışmaları kapsamında uzun yıllardan beri atıl durumdaki tarım arazisine ayçiçeği ekmişti. Belediye bu yıl da ektiği buğdayları hasat etti. 20 ton buğday, un olarak üğütüldükten sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da Konaklı’daki tarlada buğday hasadına katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Belediye Meclis Üyesi Namık Kemal Batman’ın da katıldığı hasat programında konuşan Başkan Aşgın, verimli bir hasat dönemi olduğunu belirterek “Geçtiğimiz yıl bu alanda ayçiçeği ekmiştik. Ayçiçeklerden elde ettiğimiz yağları Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze kayıtlı kardeşlerimize yağ olarak ulaştırmıştık. Bu yıl da ektiğimiz buğdayları 10’ar kg’lik unlar halinde yine ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ulaştıracağız.” dedi.

80 dönümlük araziye ektikleri tohumdan yaklaşık 23 tonbuğday elde ettiklerini belirten Başkan Aşgın, “Sayın Cumhurbaşkanımız hiçbir boş arazi kalmasın, ekilebilir arazileri ekelim diye bizlere talimat verdi. Çorum Belediyesi’ne ait su terfi istasyonumuzun etrafında 33-34 yıldır hiç ekilmemiş olan alanı geçtiğimiz yıl ekmeye başladık. Önce ayçiçeği ektik, yağ elde ettik. İhtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Şimdi de buğday ektik. Un haline getireceğiz ve yine ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Toprak işlendikçe de ürün bereketi artıyor, artmaya da devam edecek inşallah.” diye konuştu.

Bu tür sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğinin altını çizen Başkan Aşgın, “Dünyada gıda güvenli ve gıda arzı çok önemli bir mesele olarak önümüzde durmaktadır. Biz de Belediyemiz imkânları ölçüsünde üretmeye devam edeceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aşkla çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Foto Galeri

Buğdaylar biçildi, şimdi un olup ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak Buğdaylar biçildi, şimdi un olup ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak Buğdaylar biçildi, şimdi un olup ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak Buğdaylar biçildi, şimdi un olup ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak Buğdaylar biçildi, şimdi un olup ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak Buğdaylar biçildi, şimdi un olup ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak Buğdaylar biçildi, şimdi un olup ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak Buğdaylar biçildi, şimdi un olup ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak Buğdaylar biçildi, şimdi un olup ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak Buğdaylar biçildi, şimdi un olup ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak Buğdaylar biçildi, şimdi un olup ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak Buğdaylar biçildi, şimdi un olup ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak