12°C kapalı

12°C kapalı

Buhara Kültür Merkezi’ne görkemli açılış

3 Haziran 2015 Çarşamba

Buharaevler Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Zeki Gül, Alper Zahir ve Turhan Candan, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, daire müdürleri ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Buhara Kültür Merkezi`nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kültür Merkezi`nin komşu illerde örneğinin bulunmadığını söyledi. Gençlik merkezlerinde 6 bin 500 öğrencinin kurs gördüğünü, 7 bin 500 kadının da Kadın Kültür merkezlerinden istifade ettiğini söyledi. Külcü, “Bu merkezler hemşehrilerimize doğrudan ulaştığımız, gönül köprüsü kurduğumuz yerler. Yolundan parkına, imarından kentsel dönüşümüne kadar hepsini yaptık. Altın eserlerle dolu 5 yılı geride bıraktık. Milletin hayır duasını alıyoruz. Mesele gök kubbede hoş bir sada bırakmak. Buhara Kültür Merkezimiz tüm Çorum halkına hayırlı olsun“ dedi.

Buhara Kültür Merkezi`nin toplam kullanım alanının 14.000 m2 olduğunu ve içerisinde spor ve fitness salonları, yüzme havuzu, bowling salonu, konferans salonu, sergi alanları, buz pateni pisti, engelli rehabilitasyon merkezi, kadınlar ve gençler için derslik ve atölyeler yer aldığını dile getiren Başkan Külcü, merkezin 13 Milyon TL`ye mal olduğunu kaydetti.

Uslu`dan Külcü`ye övgü

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da merkezin açılışında yaptığı konuşmada “Bu güzel altın eserleri Çorum`a kazandıran altın neslin temsilcisi Muzaffer Külcü`ye teşekkür ediyorum. `İnsanı yaşat ki devlet yaşasın` şiarına uyarak insanımıza hizmet etmeyi kendimize görev bildik. Bizim için aslolan insanımızın mutlu olmasıdır.”; diye konuştu.