10°C parçalı bulutlu

10°C parçalı bulutlu

Çevre Haftası kutlanıyor

6 Haziran 2023 Salı

Çorum Belediyesi, Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Anaokulu’nda “Sıfır Atık Eğitimi ve Boyama” etkinliği gerçekleştirdi.

Çorum Belediyesi, sıfır atık ve çevre konusundaki eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerine devam ediyor. Sıfır Atık Projesi kapsamında, özellikle çocuk yaşta eğitime büyük önem veren Çorum Belediyesi,  Necip Fazıl Kısakürek Anaokulu’nda miniklere eğitim verildi.  Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli tarafından verilen eğitimlerde, atıkların çevreye verdiği zarar anlatıldı. İsrafın önlenmesi, çevre dostu tüketim alışkınlıklarının kazandırılması, kaynakların daha verimli kullanılması, çevresel risklerin azaltılması gibi konular hakkında da eğitici ve bilgilendirici sunumlar gerçekleştirildi.

Eğitim programının ardından etkinliğe katılan anasınıfı miniklerine “Çevre kahramanı” rozeti takıldı. Minik çevre kahramanları çevreyi koruyacak, büyüklerini sıfır atık konusunda uyaracak.

“Çevre Günü” kutlamaları ertelendi

5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları ise yağışlı hava nedeniyle 8 Haziran Perşembe gününe ertelendi. Çorum Belediyesi ve Çorum Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü işbirliğindeki kutlama etkinlikleri Perşembe günü saat 11.00’de Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek.

Foto Galeri