ÇİFTLİK CADDESİ 6 ŞERİTLİ OLDU

26 Eylül 2011 Pazartesi

Fevzi Çakmak Caddesi ve Akşemseddin Caddesi`ni Osmancık Kavşağı`na bağlayan Çiftlik Caddesi’nde çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi. Hafta sonu asfalt işlemleri tamamlanan 30 metre genişliğindeki çift şeritli yol, trafiğe açıldı.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir, Turan Candan ve Nurettin Karakaya ile birlikte Çiftlik Caddesi`ndeki yol çalışmalarını inceledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çiftlik Caddesi`nin Ortaköy Yolu`nu üç şeritli olarak Fevzi Çakmak Caddesi ve Akşemseddin Caddesi`nden Samsun yoluna bağladığını belirtti.
Önceki yol çalışmalarında olduğu gibi Çiftlik Caddesi`nin de önce yağmur suyu, su şebekesi, kanalizasyon ve Telekom altyapılarının tamamlandığını belirten Zahir, yolun çevresindeki boş parsellere de gerekli şebeke bağlantılarının sağlandığını belirterek, boş parsellere konut yapıldığında yolun şebeke bağlantısı için kazılması gerekmeyeceğini aktardı.

Zahir, toplam uzunluğu 700 metre olan yola 3 bin 500 ton civarında asfalt döküldüğünü sözlerine ekledi.
Ulukavak Mahallesi Muhtarı Mahmut Ahıska da, altyapının yenilenmesiyle su baskınlarının yaşanmadığını belirterek gerek altyapı gerekse yol çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür etti.

Ring yol
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, Ortaköy girişinden Osmancık Kavşağı`na kadar Çorum`un yeni bir ring yola kavuştuğunu söyledi.

Başkan Külcü, şehir girişlerinin daha güzel bir görünüme kavuşması için çalışma başlattıklarını söyledi.
Şehir girişlerini, Ankara girişinde olduğu gibi düzenleyeceklerini belirten Külcü, İskilp, Osmancık ve Ortaköy girişleri için Karayolları Müdürlüğü ile görüştüklerini ve gelecek yıl çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

Külcü, Türkiye genelindeki bütün yöneticilerin, halkın refahı için çalıştığını söyledi. Çorum`da yaptıkları gerek yol, gerek park ve sosyal donatı çalışmaları ile, yatırımın yapıldığı bölgede konut ve dükkan fiyatlarının ciddi oranlarda arttığını aktardı. Külcü, “Halkın refahı için çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmaların sonucunu görmek bizi mutlu ediyor”; dedi.