8°C parçalı bulutlu

8°C parçalı bulutlu

ÇİFTLİK CADDESİ GENİŞLETİLİYOR

19 Ağustos 2011 Cuma

Altı şeritli hale getirilerek trafiğe açılan Akşemsettin Caddesi`ni Osmancık Caddesi`ne bağlayan Çiftlik Caddesi de genişletiliyor.

TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu ile birlikte Çiftlik Caddesi`ne geçen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 700 metre uzunluğundaki caddede yol genişletme çalışmasının hızlı bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

Akşemsettin Caddesi`nin Çorum`un önemli prestij yollarından birisi olduğunu vurgulayan Külcü, caddenin tüm altyapı çalışmasının tamamlandığını kaydederek, şu anda mekanik malzeme seriminin yapıldığını, devamında ise asfalt atılacağını bildirdi.

Çorum`un aynı anda birçok bölgesinde hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Külcü, önümüzdeki günlerde İskilip Caddesi`nde de çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Dumlupınar Caddesi`ni bölünmüş yol haline getirdiklerini ve bir aydır bu yolda hiç kaza olmadığını söyledi.

Eski haliyle caddede her iki günde bir trafik kazası meydana geldiğini belirten Külcü, “Şimdi bir aydır kaza olmuyor. Yol tamamlandı, trafiğe açıldı. Arkadaşlarımız peyzaj çalışmalarını yürütüyorlar”; diye konuştu.

Külcü, her mahalleye birer tane büyük park yapacaklarını söyledi. Mimar Sinan Mahallesi`nde bulunan Bosna Parkı için 3,5 milyon TL bedelinde bir ihale düzenlediklerini belirten Külcü, bu parkın yapımının ardından yılbaşından önce devralarak peyzaj çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Külcü ayrıca, Cumartesi Pazarı yerine yapılacak olan park için proje çalışmalarının devam ettiğini, 2012 yılında Cumartesi Pazarı`na yapılacak parkın yanı sıra Kale Mahallesi içerisinde bulunan Şehitler Parkı`nı da elden geçireceklerini kaydetti.