15°C kapalı

15°C kapalı

ÇOCUK KULÜBÜ’NDEN KÜTÜPHANELERE ZİYARET

1 Ağustos 2011 Pazartesi

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Çocuk Kulübü üyeleri İl Halk Kütüphanesi`ni ziyaret ederek, kütüphaneler hakkında bilgi aldılar. Kütüphanedeki kitapları inceleyen Çocuk Kulübü üyeleri ziyaretin bir bölümünde kitap okumaya ayırdılar. Kütüphaneleri tanıtmak ve sevdirmek amacıyla İl Halk kütüphanesine düzenlenen gezide, kütüphane görevlisi tarafından çocuklara kütüphanenin işleyişi, üye kaydı ve kütüphane kuralları hakkında bilgi verildi. Kütüphane görevlileri tarafından çeşitli oyunlar oynatıldı. Konusu kütüphaneler hakkında bilgi veren bir kitap okundu ve çeşitli sorular soruldu.

Şap şap ve hafıza oyunları oynayan çocuk kulübü üyeleri daha sonra Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Park Bahçeler Birimi`ni ziyaret ederek burada çiçek dikip, hayvanat bahçesini gezdiler. Yetkililerden çiçek dikme konusunda bilgiler alan çocuklar, kendilerine ayrılan yerde çiçek dikip, hayvanat bahçesini gezdiler.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hanife Nuran Hakyemez, bu etkinliği gerçekleştirmelerindeki amacın çocuklara okuma alışkanlığı ve doğa sevgisi kazandırmak olduğunu ifade ederek “Çocuk Kulübümüz, çocukların sosyo kültürel gelişimlerini desteklemek, ilgi alanları doğrultusunda eğitmek ve beceri kazandırmak amacıyla kuruldu ve bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdürdü. ” dedi.