15°C kapalı

15°C kapalı

ÇOKİŞ 13 kursta kalifiye eleman yetiştirecek

12 Aralık 2022 Pazartesi

Çorum’da meslek kursları açan ve binlerce kişiye istihdam imkanı sunan Çorum Belediyesi Kariyer ve İş Merkezi(ÇOKİŞ) kalifiye eleman yetiştirmek için istihdam atölyeleri açıyor.

Çorum Sanayisinde ihtiyaç olduğu tespit edilen alanlara yönelik açtığı kurslarla kalifiye eleman istihdamına ve işsizliğe çözüm olan ÇOKİŞ, “İstihdam Atölyeleri” adıyla 13 alanda daha kurs açıyor. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) işbirliğiyle açılacak olan ön muhasebe, kuaförlük, elektrikçi, barista, dikiş elemanı, pastacılık, aşçılık, kaynakçılık, cnc operatörlüğü, makine bakım onarım personeli, servis personeli geliştirme ve uyum eğitimi, pizza yapım ustası, açık alan satıcıları alanlarında eğitimler verilerek kalifiye eleman yetiştirilecek.

Çorum Belediyesi ÇOKİŞ ve OKA işbirliğinde açılacak kurslara 18 yaşını dolduran, herhangi bir sigortalı işte çalışmayan ve emekli olmayanlar başvurabilecek. Kursları başarı ile bitirenler ilgili alanlara yönlendirilecek.

ÇOKİŞ 13 kursta kalifiye eleman yetiştirecek