20°C kapalı

20°C kapalı

Çorum, Afşin ile Kardeş Şehir Oldu

8 Mart 2023 Çarşamba

Çorum’un Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesi ile kardeş şehir olması Çorum Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorumun tüm kurumlarıyla, STK’larıyla ve siyasi partileriyle depremin olduğu ilk andan şu ana kadar güzel bir sınav verdiğini belirterek, “Yapılan yardımlarla başta Afşin olmak üzer deprem bölgesinde yaraları sarılıyor. Dün Afşin’deydik, Belediye Meclisi toplantısına katıldık. Orada ilk karar Çorum ile kardeş şehir olma kararıydı ve bu kararı aldılar. Afşin’in en bükük caddesine de Çorum Caddesi adı verildi. Bundan sonra Afşin’le Çorum arasında muazzam bir gönül köprüsü kuruldu. Afşinliler, Çorum denilince peşine hemen kahraman Çorum diyorlar. Resmi olarak da kardeş olalım istedik” dedi.

Çorumun Afşin’le kardeş şehir olmasına ilişkin gündem maddesinin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından söz alan Aşgın, “Gönüldeki kardeşliğimiz resmi olarak da tescillendi” dedi.

Çorum, Afşin ile Kardeş Şehir Oldu Çorum, Afşin ile Kardeş Şehir Oldu