Çerez Bilgilendirmesi
İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezler (cookie) kullanmaktayız. Bu web sitesini kullanarak çerezleri kullanmamıza izin vermiş olursunuz.
Çorum
Belediyesi’nin girişimleriyle “Çorum Baklavası” Türk Patent ve Marka Kurumu
tarafından tescillenerek kentin 28. Coğrafi İşaretli ürünü oldu. Başkan Aşgın,
“Gastronomide şehrimizi hak ettiği yere taşıyoruz.” dedi.
Çorum
Belediyesi’nin Çorum Baklavası için Türk Patent ve Marka Kurumu’na 23 Şubat
2024’te başlattığı başvuru sonuçlandı. Çorum’un geleneksel lezzetlerinden
“Çorum Baklavası”, tescillenerek Coğrafi İşaretli ürünler arasına girdi.
Gastronomi alanındaki marka değerini güçlendiren tescil ile Çorum’un Coğrafi
İşaretli ürün sayısı 28’e yükseldi.
BAŞKAN AŞGIN:
“GASTRONOMİDE ŞEHRİMİZİ HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYORUZ”
Çorum’un
marka değerine önemli katkılar sağlayacak tescilin, Çorum Belediyesi’nin
kararlı çalışmalarıyla hayata geçtiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Halil
İbrahim Aşgın, “Çorum Baklavası’nı tescillemek amacıyla Türk Patent ve Marka
Kurumu’na yaptığımız başvuru sonuçlandı ve baklavamız resmen Coğrafi İşaretli
ürünler arasına girdi. Çorum baklavası
ustalık ve sabır gerektiren özel bir lezzettir. Bu anlamda da Çorumlunun
yaptığını herkes yapamaz. Şehrimizi gastronomi alanında tanıtmaya, geleneksel
lezzetlerimizi tüm dünyaya duyurmaya devam edeceğiz. Çorum, ünlü gurmelerin de belirttiği üzere
Türkiye’nin en iyi mutfaklarından birine sahiptir. Çorum Belediyesi olarak yerel lezzetlerin
tescillenmesi ve coğrafi işaretle korunması konusunda kapsamlı çalışmalar
yürütüyoruz. Çorum Baklavası’nın tescili de bu çalışmaların son halkasıdır.”
dedi.
GASTRONOMİDE
YÜKSELEN ŞEHİR: ÇORUM
Çorum’un son
dönemlerde gastronomi alanında yükselen bir şehir olduğunu açıklayan Belediye
Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Türkiye’nin gastronomi şehirleri arasında
giderek daha güçlü bir yer edinen Çorum, bu tescille birlikte hem şehir
kimliğini güçlendirmiş, hem de yerel üreticilerin katma değer kazanmasına kapı
aralamıştır. Belediyemizin
sürdürülebilir gastronomi vizyonu doğrultusunda şehrimizdeki geleneksel
lezzetlerin tanıtımı ve korunmasına yönelik çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.
ÇORUM
MUTFAĞINA SAHİP ÇIKAN BELEDİYE
Çorum
Belediyesi’nin, yalnızca tescil süreçleriyle değil, aynı zamanda kentin mutfak
kültürünü tanıtan yatırımlarıyla da dikkat çektiğini belirten Başkan Aşgın,
Tarihi Veli Paşa Hanı içinde hizmet veren Yöresel Çorum Mutfağı Sosyal
Tesisleri’nin geleneksel yemekleri yaşatan önemli bir gastronomi merkezi haline
geldiğini söyledi. Başkan Aşgın “Gizli kalmış gastronomi hazinelerimizi ortaya
çıkarmak ve hak ettiği noktaya taşımak için çalışmalarımız aralıksız sürecek.”
dedi.
ÇORUM
BAKLAVASI, ŞEHRİN 28. COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜ OLDU
Çorum
Baklavası’nın tescillenmesiyle birlikte kentte coğrafi işaretli ürün sayısı
28’e yükseldi. Böylece Çorum’un gastronomideki güçlü kimliği, ulusal ve
uluslararası alanda daha görünür hale geldi.
USTALIK
GEREKTİREN ÖZEL LEZZET
Tescil
belgesinde yer alan bilgilere göre Çorum Baklavası; özel
amaçlı un, yumurta, yoğurt, zeytinyağı, ceviz, tereyağı ve geleneksel üretim
teknikleriyle hazırlanıyor. Hamurun açılması, katmanların beyazlığını koruyarak
pişirilmesi ve yufkaların inceliği, baklavayı diğerlerinden ayıran ustalık
gerektiren özellikler arasında yer alıyor.
Foto Galeri
İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezler (cookie) kullanmaktayız. Bu web sitesini kullanarak çerezleri kullanmamıza izin vermiş olursunuz.