9°C parçalı bulutlu

9°C parçalı bulutlu

Çorum Belediyesi ekiplerinden anında müdahale

20 Nisan 2024 Cumartesi

Çorum Belediyesi ekipleri, şehrimizde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle teyakkuzdaydı. Vatandaşların ihbarlarına anında müdahale eden Çorum Belediyesi ekipleri, fırtına sırasında gövdesi kırılan ve devrilen ağaçlarla ilgili çalışma yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarının ardından Çorum’da öğle saatlerinden itibaren şiddetli fırtına etkili oldu. Fırtınanın neden olacağı olumsuzluklara müdahale için önceden teyakkuzda bulunan Çorum Belediyesi ekipleri, vatandaşlardan gelen ihbarlara anında müdahale etti. Yaşanan fırtına sonrasında belediye ekipleri tam saha çalışma yapan ekipler, oluşan zararları gidermek için seferber oldu.

25 ihbar geldi, devrilen ağaçlar kaldırıldı

Ağaç devrilmesi olaylarıyla ilgili 25 ihbar alan Çorum Belediyesi ekipleri anında müdahale etti. Parklarda ve yol kenarlarında fırtına nedeniyle devrilen ağaçlar belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Sağanak yağmura karşı güvenlik önlemleri

Öte yandan Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sağanak yağmur ve sel riskine karşıda şehir genelinde mazgal temizliği yaparak güvenlik önlemleri aldı.

Başkan Aşgın’dan geçmiş olsun mesajı

Yaşanan fırtına sonrasında belediye ekiplerinin oluşan zararları gidermeye yönelik çalışma yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Olağanüstü hava koşulları nedeniyle teyakkuzda olan mesai arkadaşlarımız, yaşanan sorunları gidermek için canla başla çalışıyorlar. Şehrimizi olumsuz etkileyen şiddetli fırtınadan zarar gören tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun diliyorum.” dedi.

Foto Galeri