Çorum Belediyesi’nden Engelliler Gününe Renkli Kutlama

2 Aralık 2022 Cuma

Çorum Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Mimar Sinan Düğün Salonu’nda gerçekleştirdiği kutlama etkinliklerine Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Zübeyir Tuncel, Engelli Eğitim Merkezi ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile aileleri katıldı.

“Sevgi varsa engel yoktur” sloganıyla çeşitli etkinliklerin yapıldığı programda engelli öğrenciler dans edip oyunlar oynadı.  Etkinliklerde doyasıya eğlenen engelli öğrenciler, kendilerine bu günü hazırlayan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, programda yaptığı konuşmada Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.  Belediye Başkanlığı döneminde en çok engelli bireylerin içinde yer aldığı etkinliklerden haz aldığını belirten başkan Aşgın “Gönlü engelsiz kardeşlerimizin yüreğindeki güzellikler çok büyük. Rabbim bizleri sizlere hizmetkâr eylediği için binlerce kez şükrediyorum.” dedi.

Engeliler Günü’nün toplumda farkındalık oluşması için önemli bir gün olduğuna işaret eden Başkan Aşgın, sağlıklı her bireyin engelli adayı olabileceğini ifade ederek “Bu gün, birimizi daha iyi anlayacağımız, empati yapacağımız bir gün.” dedi.  Çorum Belediyesi’nin engelli bireylere verdiği öneme dikkat çeken Başkan Aşgın, Engelli Eğitim Merkezi ve Engelli Rehabilitasyon Merkezlerinde 200’e yakın engelli bireye hizmet sunduklarını dile getirdi.

Program sonunda engelli öğrenciler yaptıkları tabloyu Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a hediye etti. Engelli öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Aşgın, onlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi. Engelliler Günü kutlama programı ödül töreni ve pasta kesilmesi ile sona erdi.

Foto Galeri