30°C kapalı

30°C kapalı

Çorum Belediyesi toplu ulaşımda ağırlığını hissettiriyor

27 Haziran 2022 Pazartesi

Çorum’da toplu ulaşımda yaşanan sorunların ardından kaliteyi artırmak amacıyla toplu ulaşımdaki payını giderek artıran Çorum Belediyesi, geçtiğimiz aylarda sistemin satın alınmasının ardından Çorum Kart dolum noktalarında yenilemeye gitti.

Toplu ulaşımın birkaç kişinin inisiyatifine bırakılamayacak kadar önemli bir konu olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, “Belediye olarak her zaman hemşehrilerimizin rahatı ve konforunu hedefleyerek hizmet üretme politikası güdüyoruz. Toplu ulaşımda yaşanan sorunlarla ilgili şikâyetler arttıkça biz de yaptırımlarımızı artırdık. 2022 başlarında toplu ulaşımı sağlayan firma ile anlaşarak 18 otobüs ve ücret toplama sistemini satın aldık. Bu 18 otobüs istihdam ettiğimiz yeni şoförlerle kısa sürede hatlarda çalışamaya başladı. Ardından geçtiğimiz günlerde 4 minibüs 5 otobüs olmak üzere 9 adet sıfır aracın alımını yaptık. Şu anda gazi Caddemizde sergiliyoruz birkaç gün içerisinde onlar da seferlere başlayacak. Ücret toplama sistemini satın aldığımız ve BELTAŞ A.Ş. tarafından işletilmeye başlanmasının ardından ‘Çorum Kart’ dolum noktalarında da yenilemeye gittik” dedi.

Her gün 40 litre mazot desteği

Çorum Belediyesi olarak her zaman ve her koşulda esnafın ve Çorumluların faydasını gözettiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, “Hitit Ulaş A.Ş.’nin artan yakıt fiyatları ve pandemi nedeniyle zarar etmesinin önüne geçmek için 2022 yılı sonuna kadar günlük 40 litre mazot desteği verme kararı aldık. Bu 40 litre mazot desteği toplu taşımadan ücretsiz faydalanan grupların günlük binişleri hesaplanarak kararlaştırıldı. Çorum’da hiç kimse otobüse ücretsiz binmiyor, ücretsiz binenlerin parasını Çorum Belediyesi veriyor. Buna rağmen toplu ulaşımdaki ilgili firma bir basın açıklaması yaparak kontak kapatacaklarını belirtti. Belediye olarak bu durum bize toplu taşımada daha fazla yer almamız gerektiğini, gerekirse tüm toplu taşımayı belediye olarak bizim yapmamız gerektiğini gösterdi. Aldığımız ‘Ücret toplama sistemi’ ve yeni otobüslerle daha iyi bir toplu ulaşım hizmetini hemşehrilerimize sağlayacağız.” diye konuştu.

Çorum Belediyesi toplu ulaşımda ağırlığını hissettiriyor