19°C parçalı bulutlu

19°C parçalı bulutlu

Çorum ekibine tam destek

31 Ağustos 2022 Çarşamba

Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan Teknofest, Samsun’da başladı. 2022 Teknofest Finaline kalan Çorum takımlarına Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Hitit Üniversitesi Rektörü Ali Osman Öztürk’ten destek geldi. Finalde yarışan iki Çorum Takımını ziyaret eden Vali Çiftçi, Başkan Aşgın ve Rektör Öztürk, gençlere desteklerini yineledi.

Dünyanın en prestijli festivalleri arasında gösterilen TEKNOFEST’in bu yıl 5.’si Samsun’da düzenleniyor. TEKNOFEST’e Çorum’dan katılan iki takım’da yapılan ilk elemeleri geçerek ilk 10’a girmeyi başardı. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve HİTÜ Rektörü Ali Osman Öztürk ilk 10’a giren iki Çorum takımına ziyarette bulunarak fiili destek verdi.

Melikgazi ve Buhara Maker atölyelerine 5 milyon TL ödenek ayırarak İç Anadolu ve Karadeniz’in en iyi atölyelerini Çorum’a kazandıran Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Maker atölyelerine yaptığımız desteğin meyvelerini bugün alıyoruz. Özgün proje ve tasarımlarla bu yıl Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST’e katılan 2 takımımız kendi kategorilerinde ilk 10’a girmeyi başardı. Çorum Belediyesi’nin teknoloji takımlarından Sanayide Dijital Teknoloji kategorisinde Hitit Angel takımı, Engelsiz Yaşam Kategorisinde ise CP Tekno Takımı kendi kategorilerinde 10’larca proje arasından ilk 10’a kaldı. Biz de dünyanın en büyük teknoloji festivalinde yarışan takımlarımıza sayın valimiz ve rektörümüzle birlikte yaptığımız ziyarette desteklerimizi bir kez daha gösterdik. Ben inanıyorum ki Çorum her alanda olduğu gibi teknoloji ve tasarım alanında da önemli başarılara imza atacak ve yeni Selçuk Bayraktar’lar Çorum’dan çıkacak” dedi.

Vali Çiftçi, Başkan Aşgın ve Rektör Öztürk Çorum Standına yaptıkları ziyaretin ardından diğer stantları gezerek TEKNOFEST’e katılan projeleri incelediler.

Foto Galeri