19°C hafif yağmur

19°C hafif yağmur

Çorum Şehir Stadyumu maçlara hazır

17 Ağustos 2023 Perşembe

Çorum Şehir Stadyumu, 1. Lig maçları için hazır hale geldi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirlediği standartlara uygun şekilde eksiklikleri giderilen Şehir Stadyumu’nda ilk maç cuma günü Ahlatcı Çorum FK – Giresunspor arasında oynanacak.

Çorum Belediyesi tarafından inşa edilerek Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilen Çorum Şehir Stadyumu, yeni sezonu açıyor. Geçtiğimiz yıl şampiyonluk kupasını alarak Trendyol 1. Lig'e yükselen temsilcimiz Ahlatcı Çorum FK, kendi sahasındaki ilk maçında Bitexen Giresunspor'u ağırlayacak.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ile birlikte maç öncesinde Şehir Stadyumunda incelemelerde bulundu.

Başkan Aşgın “Daha önceden TFF’den gelen bir heyet, stadyumumuzu inceleyerek birinci lig standartlarına uygun hale gelmesi konusunda eksiklikleri bildirmişleri. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Çorum Belediyesi’nin de destekleriyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından kısa sürede bütün eksiklikler tamamlandı. Ahlatcı Çorum FK-Giresunspor maçına hazırız.” dedi.

Hedef Süper Lig

Trendyol 1. Lig’de Ahlatçı Çorum FK’ya başarı dileyen Başkan Aşgın “Geçtiğimiz hafta 3-0 gibi net bir skorla güzel bir başlangıç yaptık.Besmele ile başladığımız bu yolun sonu inşallah başarıyla tamamlanacak. Çok ciddi transferler yapıldı, şehrimiz kenetlendi, bizler yerel yönetim olarak takımımızın arkasındayız.Yeni hedefimiz süper lig. İnşallah sezon sonunda süper lige yükseleceğiz.” dedi.

Passolig’i unutmayın

Passolig konusunda da hatırlatma yapan Başkan Aşgın, “Cuma günü 21.00’de ilk maçımızda Giresunspor’u ağırlayacağız. Bu yıl maçlara girişlerde passolig sistemi uygulanacak. Passolig olmadan maçlara girilmeyecek. Taraftarlarımızın mutlaka passolig kartlarını almaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. ” dedi.

Cemil Çağlar’dan Başkan Aşgın’a teşekkür

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar da, her alanda spora destek veren Başkan Aşgın’a teşekkür etti.  Stadyumun birinci lig standartlarına uygun hale gelmesi için yaptıkları çalışmaları Çorum Belediyesi’nin de destekleriyle tamamladıklarını ifade eden Çağlar, “Trendyol 1. Lig’de Ahlatcı Çorum FK’ya başarı diliyoruz.  Güzel bir başlangıç yaptı, sonunun da şampiyonluk olacağına inanıyoruz.”dedi.

Çorum, milli maça ev sahipliği yapacak

Çorum Şehir Stadyumu 31 Ekim’de de milli maça ev sahipliği yapacak.  UEFA Kadınlar Uluslar Liginde mücadele eden A Milli Kadın Futbol Takımımız 31 Ekim Salı günü Çorum Şehir Stadyumu’nda Lüksemburg ile karşılaşacak.

Şehrimizde milli maç oynanması konusunda Futbol Federasyonu’ndan talepte bulunduklarını hatırlatan Başkan Aşgın, ısrarlı taleplerin karşılık bulduğunu ve 31 Ekim’de Türkiye bayan milli futbol takımımızın Lüksemburg ile oynayacağı maçın Çorum’da yapılacağını söyledi.

Foto Galeri