ÇORUM SU SIKINTISI YAŞAMAYACAK

26 Eylül 2011 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Mislerovacığı, Gökdere, Koparan ve Ertuğrul`da yapılan kanallar ile boşa akan suyun Yenihayat Barajı`na toplanmasının sağlanacağını ve böylelikle Çorum`un uzun yıllar su sıkıntısı yaşamayacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Yenihayat Barajı yakınlarında yapılmakta olan su toplama kanallarının inşaasını inceledi. İçmesuyu ağırlıklı olmak üzere sulamada da kullanılacak proje çerçevesinde boşa akan suların değerlendirileceğini belirten Başkan Külcü, Mislerovacığı, Gökdere, Koparan ve Ertuğrul`da yapılan kanallar ile boşa akan suyun Yenihayat Barajı`na toplanmasının sağlanacağını anlattı.

Çorum`un şu an için hazırda 3 yıllık içme suyu rezervi bulunduğunu ifade eden Başkan Muzaffer Külcü, proje bedelinin 9.2 Milyon TL olduğunu ancak 10 Milyon TL’ye tamamlanmasının beklendiğini söyledi. Projenin 17 kasım 2012 tarihinde tamamlanacağını dile getiren Başkan Külcü, “Su akar Türk bakar sözünü geriye çevirdik. Çorum`un artık su problemi yok.

Yenihayat Barajı’na gelecek su, 15 km beton kanal 5 kilometre de boruyla taşınacak. Önümüzdeki 25 yılda da su sıkıntısı yaşamayı düşünmüyoruz. Sonraki yıllara hazırlık amacıyla çalışıyoruz. Ne kadar suyumuz olursa olsun israf etmemek gerek. Yenihayat projesi, Arif Ersoy döneminden kalma bir çalışma. Doğru yapılmış bir proje ve bunun parasını ödemeye devam ediyoruz. Bizden sonra gelecekler de bizim projelerimizin parasını ödeyecekler. Ne yapılıyorsa Çorumlu için”; dedi.