13°C hafif yağmur

13°C hafif yağmur

Çorum'un Yöresel Lezzetleri Bu Restoranda

11 Temmuz 2023 Salı

Çorum Belediyesi, Çorum'un zengin yemek kültürünü yaşatmak amacıyla Yöresel Çorum Mutfağı'nı kurdu. Veli Paşa Hanı’nda açılan restoranda 34 yöresel lezzet sunulacak.

Çorum Belediyesince restore ettirilen 158 yıllık Veli Paşa Hanı'ndaki Yöresel Çorum Mutfağı için açılış töreni düzenlendi. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, törende yaptığı konuşmada, Çorum'un gastronomi turizminden pay alması gerektiğini söyledi.

Şef Ömür Akkor'un Türkiye'nin en iyi mutfağının Çorum'da olduğunu söylediğini hatırlatan Aşgın, "Madem en iyi mutfak Çorum'da, o zaman gastronomi turizminden de en fazla payı Çorum almalı. Bu ancak tesisleşmeyle olur." dedi.

Çorum'da geçmişte özel sektörden benzer girişimler olduğunu belirten Aşgın, "Onları hayırla anıyorum. Belediye olarak biz daha fazlasına öncülük etmeliyiz. Yediğimiz su böreği, has baklava, çalkalama, Kargı tulumu, leblebi helvası aynı büyüklerimizin, ninelerimizin yaptığı gibi olmalı." diye konuştu.

Restoranda sosyal tesis fiyatlarını uygulayacaklarını vurgulayan Aşgın, özellikle dışarıdan gelenlerin misafir edilebileceği güzel bir mekânı Çorum'a kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

Törenin ardından davetlilere Çorum'un saray lezzetlerinden İskilip dolması ikram edildi.

Törene Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Vali Yardımcısı Tamer Orhan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, AK Parti İl Başkanı Murat Günay,  Çorum Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür ile vatandaşlar katıldı.

Foto Galeri