19°C hafif yağmur

19°C hafif yağmur

DİYANET’İN KADIN KOROSU ÇORUM’A GELİYOR

7 Mart 2011 Pazartesi

8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle ` Diyanet İşleri Başkanlığı Kadınlar Tasavvuf Musikisi Korosu` Çorum`da konser verecek.

Belediyemiz tarafından organize edilecek ` Diyanet İşleri Başkanlığı Kadınlar Tasavvuf Musikisi Korosu` konseri 8 Mart 2011 Salı günü saat 15.00 da Devlet Tiyatro Salonunda yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk Tasavvuf Musikisi Kadın Korosu Türkiye`nin dört bir yanındaki kadın din görevlilerinin katılımıyla oluşturuldu. Koro İlahi, Bektaşi nefesi ve Mevlevi eserlerini yorumluyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Nebahat Konu Yılmaz`ın şefliğini yaptığı koro, hem yurtiçinde hem de yurtdışında konserler veriyor. Koroya eşlik eden saz sanatçılarının tümünü de kadınlar oluşturuyor. Kadın mahkûmların kaldığı cezaevlerinde de konserler veren koro üyelerinin etkinlikleri büyük ilgi görüyor.
Koro Şef yardımcısı Rukiye Gökduman, kadın din görevlilerinin Kur`an ve ilahilerden dolayı musikiye yatkınlıklarının bulunduğunu ve iyi bir müzik kulağına sahip olduklarını söyledi. Korodakilerin yoğun eğitim programına rahatlıkla ayak uydurduğunu ve azimle çalıştığını aktaran Gökduman, konserlerinin ardından dinleyicilerden hep olumlu tepkiler aldıklarını belirtti.