19°C az bulutlu

19°C az bulutlu

Enduro Festivali nefesleri kesti

7 Kasım 2022 Pazartesi

Çorum Belediyesi katkılarıyla bu yıl ilki gerçekleşen Çorum Endro Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Farklı şehirlerden 76 motokros yarışçısını bir araya getiren organizasyon için özel olarak hazırlanan parkurda yarışmacıların yaptığı gösteriler seyircileri büyüledi.

Enduro Festivalinde 5 ayrı kategoride zamana karşı nefes kesen performanslar sergileyen sporcuların şov tadındaki gösterileri izleyenlerin heyecan ve adrenalini üst düzeye çıkardı. Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliğe vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. 18 ilden 76 sporcunun katıldığı yarışlar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ve Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Çağlar tarafından verildi.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Enduro Festivali’ni bu yıl ilk kez düzenlediklerinin altını çizerek, “Gelecek yıl Çorum’u motor sporları yarış takvimine aldırmayı planlıyoruz. Motor tutkunlarının yarışabileceği bir pist oluşturulması için çalışmalara başlayacağız. Şehrimiz sporcu dostu bir şehir. Çorum Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcuların yanındayız.” dedi.

Çorum halkının da yoğun ilgi gösterdiği festivale 18 ilden 76 yarışmacı katıldı. Festivalde Belediye Başkan yardımcısı İsmail Yağbat ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar da yarışları heyecanla izledi.

Türkiye Enduro Şampiyonu Bayram Uysal, muhteşem performansıyla Çorum Enduro Festivalinde de Prestij Kategorisinde birinciliği elinden bırakmadı, kategori ikincisi Kadir Öcbe ve üçüncü Muratcan Köse oldu. Usta Kategorisinde ise birinci Mustafa Öçbe, ikinci Fatih Türüdü, üçüncü Ömer Demirkol oldu.

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı kadınlar kategorisinin birincisi Aysun Güler, ikincisi Busem Türkoğlu olurken üçüncüsü Damla Başaran oldu.

5 kategoride yapılan yarışlarda Veteran Kategorisinde İsa Yüksek birinci, Tuncay Karaman ikinci, Muhammet Kurak üçüncü olurken Hobi Kategorisinde Adem Uyar birinci, M. Bekir Kocaoğlu ikinci, Fevzi Altınsoy ise üçüncü oldu.

Foto Galeri