11°C kapalı

11°C kapalı

ENGELLERİ BERABER KALDIRALIM

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Belediyemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa düzenlediği “Mavi Kapak Toplama Kampanyası”; hayata geçirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, , kampanyanın kamuoyuna duyurulmasıyla çevreye olan duyarlılığı arttırarak engelli vatandaşlara katkı sağlamayı amaçladıklarını Mavi Kapak Toplama Kampanyasına ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Okullarda öğrenciler tarafından toplanan mavi kapakların Belediye Kültür ve Sosyal İşler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri tarafından okullardan alındığını belirten Zeki Gül, kampanyanın tam olarak amacına ulaşması için vatandaşların desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Başkan Yardımcısı Zeki Gül, projenin amacının hem çevreye olan duyarlılığı arttırmak hem de engelli vatandaşlara bir nebze de olsa katkı sağlamak olduğunu kaydederek, “Diğer tüm çevresel projelerde olduğu gibi Mavi Kapak Toplama Kampanyası`nda da Çorum Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğiz”; dedi.

Engelli vatandaşlara her zaman Belediye olarak gerekli katkıyı sağladıklarını bunu da altı ay arayla ihtiyaç sahiplerine verdikleri akülü ve tekerlekli araçlarla gösterdiklerini bildiren Gül, “Bu projeyle engelli vatandaşlarımızla empati kurarak onların sorunlarını dile getirip kendilerine yeterli desteği sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda çevresel kirliliğe de dikkat çekerek toplumun daha hassas davranmasını amaçlıyoruz. Projenin başarıya ulaşması için her türlü katkıyı Belediye olarak yerine getireceğiz. Çünkü bu bir sosyal sorumluluktur”; diye konuştu.