13°C kapalı

13°C kapalı

ERDİN’DEN BAŞKAN KÜLCÜ’YE ZİYARET

22 Ağustos 2011 Pazartesi

Çorum lisansı ile güreşerek Avrupa Şampiyonu olan ilk güreşçimiz Fatih Erdin, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti. 9-10 Ağustos tarihlerinde Avrupa Şampiyonası`nda finalde Azeri rakibi Sharifov Orkhan`ı yenen Çorum Belediyespor güreşçisi Fatih Erdin Avrupa Şampiyonu olarak göğsümüzü kabartmıştı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke ile birlikte ziyaret eden Erdin, bundan sonraki şampiyonalarda da Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olarak Türkiye`nin ve Çorum`un adını her yerde duyurmak istediğini söyledi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün destekleriyle Avrupa Şampiyonluğu`na uzandığını ifade eden Avrupa Şampiyonu güreşçi Fatih Erdin, bundan sonraki şampiyonalarda da başarılı olarak kendine güvenenleri mahcup etmeyeceğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Çorum Belediyespor bünyesinde geçen yıl oluşturdukları Güreş Takımı ile ne denli isabetli bir iş yapmış olduklarını bir kez daha gördüklerini söyledi. Bu zamana kadar Çorumlu başarılı güreşçilerin hep başka şehirlerin ve onların takımları adına güreştiklerini vurgulayan Külcü, bundan sonra başarılı sporculara Çorum Belediyesi`nin kucak açtığını ve her türlü desteği verdiklerini belirtti. Çorum Belediyespor`un birçok branşta faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Külcü, “Şehrimizde birçok başarılı sporcu yetişiyor. Ancak, sporcularımız kendilerini ispat edecekleri zaman şehrimizde kendilerin spor yapacağı bir kulüp olmaması nedeniyle Ankara, Bursa, Antalya gibi şehirlerdeki güreş takımlarına transfer oluyorlardı. Çorum`dan yetişen sporcularımız ülkemizi Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda hep başarıyla temsil ettiler. Ancak, bundan sonra Çorumlu güreşçilerimiz Çorum`da, Çorum Belediyespor kulübü bünyesinde güreş hayatlarına devam edecekler. Şehrimiz adına yarışacaklar. Geçtiğimiz günlerde Yıldızlar Avrupa Şampiyonası`nda şampiyon olan Fatih Erdin kardeşimiz için 18 Eylül`de Geleneksel Karakucak-Yağlı Güreşlerimiz esnasında ödül töreni düzenleyeceğiz.”; diye konuştu.

Başkan Külcü, bir diğer Çorum Belediyespor güreşçisi olan Ramazan Tanrıkol`un da 23 Eylül 2011`de Macaristan`da yapılacak olan Dünya Serbest Güreş Şampiyonası`nda 78 kg`da Türkiye`yi temsil edeceğini belirterek “Ramazan Tanrıkol`dan da Dünya Şampiyonluğu bekliyoruz. İnşallah Ramazan da göğsümüzü kabartacak, ülkemize altın madalya getirecektir”; şeklinde konuştu.

Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke de Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye Çorum güreşine yaptığı katkılar ve Belediyespor bünyesinde oluşturduğu Güreş Takımı için teşekkür etti. Hüseyin Teke bu arada 23-24 Temmuz tarihinde Amasya`da gerçekleştirilen Gençler Karakucak Türkiye Şampiyonası`nda takım halinde Tükiye 2.si olan Çorum Belediyespor`un kupasını Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye takdim etti.