12°C parçalı bulutlu

12°C parçalı bulutlu

GAZİ VE İNÖNÜ CADDELERİNE 5.5 MİLYON

19 Ağustos 2011 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediyemiz tarafından şehrin değişik bölgelerinde sürdürülen altyapı, asfalt ve yeşil alan çalışmalarını yerinde inceledi. TBMM İdare Amiri, Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel Meclis Üyelerinin de eşlik ettiği inceleme gezisinde Gazi ve İnönü Caddelelerindeki alt yapı çalışmaları, Mehmet Akif Ersoy Caddesi`ndeki asfalt çalışmaları, Rüstem Eren Parkı ve Çiftlik Caddesi gibi yerlerde incelemelerde bulunuldu.

Gazi ve İnönü Caddelerinin yağmursuyu ile kanalizasyon hatlarının ayrıldığını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, şehrin en işlek caddesi olan bu caddelerin kaldırım çalışmalarının da yapılacağını ifade etti. Caddede en son 25 yıl önce kaldırım çalışması yapıldığının altını çizen Külcü, yapılan çalışmaların kendilerine 5.5 milyon TL`ye mal olacağını belirterek, Kasım ayı itibariyle Gazi ve İnönü Caddesi`ndeki çalışmaların sona ereceğini bildirdi.

Başkan Külcü ve Milletvekili Uslu, ilk olarak Gazi Caddesi`nde yapımı devam eden yağmursuyu şebeke çalışmalarını inceledi. Külcü, Devlet Hastanesi ile Abide Kavşağı arasında bulunan yolun bu yılsonuna kadar tamamlanacağını vurguladı. Külcü, “Belediyemizin internet sitesinde yaptığımız anket neticesinde yeni döşeyeceğimiz kaldırım taşları belli oldu. Avrupa`da gördüğümüz değişik modelleri zaman zaman Çorum`da da uygulamaya çalışıyoruz. Çorum`un aydınlatmaları da değişecek. İstanbul ve Ankara gibi büyük illerin kullandığı aydınlatma sistemini yeni yapılan yollara döşeyeceğiz. Ayrıca çöp konteynırları konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Malumunuz cadde üzerinde bulunan çöpleri almak için sıkıntı yaşanıyor, trafik konusunda da tıkanma meydana geliyor. Şimdi çöp konteynırlarımızı yeraltına alacağız. 5 metreküplük çöp konteynırları kullanılacak. Bunların ihalesi yapıldı”; dedi.

Başkan Külcü, yapılan alt yapı çalışmalarında döşenen boruların ömrünün 25-30 yıl olduğunu vurguladı. Alt yapı çalışmasını yapmadan asfalt çalışması yapmadıklarını dile getiren Külcü, “Asfaltın yüksek standardını korumamız gerekiyor. Nerde asfalt çalışması yapıyorsak ilk olarak o yolun eski asfaltını kazıyor, altına çakıl, özel kum döşeyip ardından asfaltımızı yapıyoruz”; dedi.