24°C kapalı

24°C kapalı

Gaziler Unutulmadı

20 Eylül 2022 Salı

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, gaziler ve şehit aileleriyle bir araya geldi. Başkan Aşgın’ın ev sahipliğinde Velipaşa Hanı’nda gerçekleşen etkinliğe Kıbrıs Barış Harekâtı Gazileri ve Terörle Mücadele Gazileri, şehit yakınları katıldı.

Türk Milleti’nin yeryüzünün en şanlı ve yüce milleti olduğuna vurgu yapan Başkan Aşgın, “Türk Milleti, gaza ruhuna sahiptir. Bu milletin kalbindeki gönlündeki gaza ruhu bu milleti en şanlı millet yapan özelliklerin başında gelir. Aynı zamanda dinimizin yücelmesi için verdiği mücadele de milletimizi en şanlı millet yapan özelliklerdendir. Bu aziz milletin bir ferdi olmaktan her zaman onur duyuyoruz.” dedi.

“VATANINI EN ÇOK SEVEN İŞİNİ EN GÜZEL YAPANDIR”

Şehitlerimize ve gazilerimize şükran ve minnet borçlu olduğumuzu dile getiren Başkan Aşgın, bu teşekkürü sadece sözde değil yaptığımız işi en iyi şekilde yapıp vatana hizmet ederek göstermemiz gerektiğini ifade etti. Başkan Aşgın, “Bayrağımız özgürce dalgalanmaya devam ediyorsa, ezanımız özgürce okunmaya devam ediyorsa bunlar şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Onlara minnet ve şükran borçluyuz. Vatanını en çok seven, işini en güzel yapandır. Bizim gazi ve şehitlerimize teşekkürümüz işimizi güzel yaparak olur. Hakk’ın rızası ve halkın duasını gaye edinerek çalışırsak eğer şehitlerimiz ve gazilerimiz için gereğini yapmış oluruz.” dedi.

Başkan Aşgın, Çorum Belediyesi olarak Bünyanlı Osman Şehitliği, İstiklal Şehitleri Abidesi ve Çorum Şehitliği’nde yapılan çalışmalarla şehitliklerin yeniden ihya edildiğini de sözlerine ekledi.  Başkan Aşgın konuşmasının ardından dernek başkanlarına çiçek takdim etti.

“SİZE MİNNETTARIZ”

Çorum Belediyesi’nin 19 Eylül Gaziler Günü’nü nedeniyle düzenlediği etkinlikte daha sonra kahramanlık türkülerinin seslendirildiği müzik dinletisi eşliğinde resim sergisi gezildi.

Programda davetlilere “Size Minnettarız” yazılı servis tabakları ile Çorum Belediyesi Sosyal Tesislerinin özel tatlısı olan leblebi helvası ikram edildi.

DERNEK BAŞKANLARINDAN BAŞKAN AŞGIN’A TEŞEKKÜR

Programa katılan dernek başkanları Çorum Web TV’ye yaptıkları açıklamada, gazilere ve şehit ailelerine gösterilen özel ilgiden dolayı Belediye Başkanı Dr. Hali İbrahim Aşgın ve Çorum Belediyesi’ne teşekkür etti.

Foto Galeri