11°C kapalı

11°C kapalı

GÜREŞİN DUAYENLERİ ÇORUM’DA BULUŞTU

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Türkiye`nin Güreş duayenleri Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya`nın konuğu olarak Çorum`a geldi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Tevfik Kış, Olimpiyat Şampiyonu Bayram Şilt, Avrupa Şampiyonu Fevzi Şeker, Avrupa Şampiyonu Mehmet Durkaya, Kırkpınar Başpehlivanı Yaşar Kale, Milli Güreşçi Ahmet Özba, Çorum Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya`nın daveti üzerine Çorum`a gelerek, Belediyeyi ziyaret ettiler. Görüşmeye Belediye Başkan yardımcısı ve Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül`de katıldı.

Çorum`da buluşan güreş duayenleri yaptıkları görüşmenin ardından Hitit Üniversitesi Hitit Spor Oyunları Gala yemeğine katıldılar. Yemekte Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile duayenler bir süre sohbet ettiler.

Çorum Belediyespor bünyesinde Güreş Kulübünün kurulmasından memnun olduklarını ifade eden duayen güreşçiler, “Çorum güreş adına nice büyük pehlivanlar yetiştiren illerimizdendir. Çorum Belediyesi`nin güreş kulübü kurmasından memnun olduk. Çorum ve Türkiye`ye buradan değerli güreşçiler yetişeceğine inancımız tamdır”; diye konuştular.

Yemeğin ardından Anitta Otelde Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya ile bir süre sohbet eden güreş heyeti, Çorum`da yapılacak güreş müsabakaları hakkında değerlendirme yaptıktan sonra Çorum`dan ayrıldılar.