12°C kapalı

12°C kapalı

GÜVERCİNLER ÇORUM’DA YARIŞTI

9 Mayıs 2011 Pazartesi

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Belediyemizin katkıları ile gerçekleştirilen 2. Şebab Güvercin festivalinde düzenlenen yarışmada kuş sahipleri ödül mutluluğunu yaşadı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç`ın da katıldığı ödül töreninde konuşan Türkiye Şebab Güvercin Birliği Basın Sorumlusu Mustafa Kale festivale ev sahipliği yapanlara teşekkür etti. Güvercin beslemenin atalardan miras kalan bir gelenek olduğunu vurgulayan Kale, dünyada kültürüne güvercin beslemenin girdiği başka bir toplum bulunmadığını anlattı.

Dünyadaki bir çok güvercin ırkının Türklerin verdiği isimler ile anıldığını belirten Kale, bu kültür ve mirasa sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu ifade etti. Festivalde insanları bir araya getiren ortak kültür ve sevginin birlik ve beraberliğin en güçlü göstergesi olduğunu ifade eden Kale, oluşturulan birliğe verilecek desteklerin umulmayan kapıları açacağını ve kuş beslemenin verdiği hazzı artıracağını belirtti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise konuşmasında kuş beslemenin bir tiryakilik olduğunu söyledi. Kuş besleyenlerin sevdasını bu festival sayesinde daha iyi anladığını anlatan Başkan Külcü, güvercinin insanların bilinçaltında barışı çağrıştırdığını belirtti. Yapılan konuşmaların ardından Türkiye Şebab Güvercin Birliği Başkanı Vedat Azizoğlu tarafından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye plaket verildi.

Festival kapsamında düzenlenen yarışmalarda derece alanlara da ödülleri verildi.

Kategorilerine göre ödül alan güvercin yetiştiricileri şunlar:

Abalı Çakmaklı Dişi: birinci Erzurum`dan Tuncay Çoban, ikinci Bursa`dan Ozan Sayılır.

Çakmaklı Erkek: birinci Erzurum`dan Tuncay Çoban, ikinci Çorum`dan Kemal Özkader, üçüncü Bursa`dan Zafer Kahraman, dördüncü Çorum`dan Kemal Özkader.

Çakmaklı Dişi: birinci Bursa`dan Evren Öktem, ikinci Çorum`dan Paşa Kaya, üçüncü Bursa`dan Zafer Kahraman, dördüncü Bursa`dan Evren Öktem, beşinci Erzurum`dan Tuncay Çoban

Gök Dişi: birinci Bursa`dan Evren Öktem, ikinci Bursa`dan Sontürk Öztürk, üçüncü Bursa`dan Ozan Sayılır, dördüncü Çorum`dan Kemal Özkader, beşinci Bursa`dan Evren Öktem.

Arap Dişi: birinci İstanbul`dan Uğur Çoban, ikinci Bursa`dan Abidin Kartum, üçüncü Eskişehir`den Sunay Uçan, dördüncü İstanbul`dan Uğur Çoban, beşinci Eskişehir`den Sunay Uçan.