13°C hafif yağmur

13°C hafif yağmur

HER YAŞTA HER ÇOCUĞA AYRI KURS

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi (COKKSAM) bu yıl gerçekleştirilen yaz sanat kurslarında 250 öğrencisiyle eğitime başladı.

Gitar, Bağlama, İngilizce, Yüzme, Ebru, Fotoğrafçılık, Maket yapımı, Masa Tenisi, Takı Tasarım, Tiyatro, Resim, Karakalem, Satranç eğitimi gibi toplam 13 branşta eğitim alacak olan çocuklar için alanlarında deneyim sahibi eğitmenler eşliğinde eğitim veriliyor.

Velipaşa Konağı Kadın Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde açılan kurslara ilgi yoğun oldu.

Yaz ayını sanat eğitimi alarak renklendirmek isteyen çocuklara farklı branşlarda sunulan sanat kurslarında öğrenciler becerilerini ortaya koyma fırsatı bulacak.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hanife Nuran Hakyemez, “Açtığımız kurslarla çocuklarımızın boş zamanlarını eğitim ile değerlendirmelerini sağlamaya çalışıyoruz”; diye konuştu.

Her yaşta her çocuğa ayrı kurs

Çocukların ilgisine göre çeşitli dallarda kurs açtıklarını anlatan Hanife Nuran Hakyemez, “Merkezimize gelen her çocuk yeteneğine göre bir kurs alma imkanı buluyor. Merkezimize yoğun bir katılım var. Şuanda 250 çocuk kurs görüyor, her gün yeni talepler var.”; dedi.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, kadınların ilgi odağı oldu

Geçtiğimiz yıl açılışı gerçekleştirilen ve çalışmalarına başlayan Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi çalışmalarını yoğunlaştırarak kadınların rağbet ettiği bir mekan haline geldi.

Kadınlar için çeşitli konularda beceri kursları düzenlemek ve bunun yanı sıra sosyal ve kültürel alanda çeşitli çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla kurulan başlayan merkez, şimdiden bir sanat atölyesine dönüştü.

Deneyimli eğitmenler tarafından verilen kurslara kadınlar yoğun ilgi gösterirken, COKKSAM çocukları da unutmayarak yaz döneminde açtığı kurslarla 250 çocuğu eğitime aldı.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hanife Nuran Hakyemez, amaçlarının kadınları toplumsal hayatta daha aktif hale getirmek olduğunu belirterek, “Kadınların etkin olduğu bir hayatın renkli, düzeyli, kuşatıcı ve daha üretken olacağına inanıyoruz. Günümüzde artık kadınlarımız; daha fazla eğitim talep eden, daha donanımlı, özgüveni daha yüksek, ferdi ve içtimai hayatta daha sağlam durabilen konumdadır. Bu nedenle kadınlarımızın eğitimine önem veriyoruz. Bu amaçla kadınlarımızın isteği ve talepleri doğrultusunda açtığımız kurslarımıza yoğun talep olmaktadır”; dedi.

Tüm kadınları COKKSAM`a beklediklerini ifade eden Hakyemez, “Dokuz ayrı dalda kurs açtık. Tüm kurslarımıza ilgi çok yoğun oldu. Bu ilgi, bizleri çok sevindiriyor. Bu da toplumda bu tür kursların ne kadar ihtiyaç olduğu gerçekliğini ortaya koyuyor’ diye konuştu.

Kadınlara Aile Eğitim Desteği

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde açtığı kurslarla kadınların yanı sıra çocuklara de eğitim verirken, ailelere de psikolojik destek sağlıyor.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde hizmet veren aile danışma merkezi olarak da hizmet veriyor. Uzman psikologlar, kadınlara, çocuk yetiştirme ve çocuk eğitimi konularında bilgiler veriyor.

Uzmanlar ayrıca, aile içi sorunların çözümüne ilişkin de hizmet vermeye başlayacak. Özel odalarda kadınların sorunları ele alınırken, uzmanlar eşliğinde sorunlara çözüm yolları aranacak.

Sağlıklı toplum ve sağlıklı nesiller için annelere büyük görevler düştüğünü belirten Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özüyağlı, “Bu bilinçle, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nde kadınlarımızın her türlü sorun ve taleplerine cevap vermeye çalışıyoruz. Bilinçli annelerin yetişmesi bilinçli toplumun oluşmasına sebep olur”; diye konuştu.