İçme suyunda kayıp kaçağa geçit yok

14 Haziran 2023 Çarşamba

Çorum Belediyesi, su şebekesinde kayıp ve kaçağa geçit vermiyor. Son iki günde 4 ayrı noktada kayıp kaçak arızası, Çorum Belediyesi ekiplerinin anında müdahalesiyle giderildi.

Baraj ve su kuyularından başlayarak her aşamasında içme suyu ile ilgili çalışmaları titizlikle takip eden Çorum Belediyesi, şebekede meydana gelen arızalara da anında müdahale ediyor, kayıp- kaçağa fırsat vermiyor.

Çorum Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri aynı gün içerisinde Cemilbey Caddesi, Ata 17. Sokak ve Ata Caddesi’nde iki farklı yerde olmak üzere toplam 4 ayrı noktada kayıp kaçak arızasına müdahale etti. Kayıp kaçak tespit çalışmalarıyla belirlenen arıza ekiplerin müdahalesiyle giderilirken, binlerce ton içme suyunun şebekeden kaybolmasının önüne geçildi.

“Suyumuzun boşa gitmesini engelliyoruz”

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, şebekeye giren suyun en az ziyanla vatandaşlara ulaşması için de hassasiyet ve titizlikle çalıştıklarını ifade etti. Başkan Yardımcısı Zahir, “Kayıp-kaçağı en aza indirmek için noktasal arıza tespit ve kaçak dinleme cihazları ile şebekede meydana gelen kaçağı hızlı bir şekilde bularak ivedilikle müdahale ediyoruz. Yaptığımız ölçümler sonucunda suyun debisinde bir fark varsa bölgeyi dinliyor ve kaçak var mı ona bakıyoruz. Bulduğumuz kaçağa ekiplerimiz noktasal müdahalede bulunuyor. Bu sayede suyumuzun boşa gitmesini engelliyoruz.” dedi.

Foto Galeri

İçme suyunda kayıp kaçağa geçit yok İçme suyunda kayıp kaçağa geçit yok İçme suyunda kayıp kaçağa geçit yok İçme suyunda kayıp kaçağa geçit yok İçme suyunda kayıp kaçağa geçit yok