8°C hafif yağmur

8°C hafif yağmur

KADIN KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ ANNELERİ UNUTMADI

9 Mayıs 2011 Pazartesi

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından Anneler Günü nedeniyle bir program düzenlendi.

Penez Otel`de gerçekleştirilen programa Vali Nurullah Çakır`ın eşi Cemile Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, Garnizon Komutanı Hakan Saraç`ın eşi Figen Saraç, Emniyet Müdürü Necmettin Emre`nin eşi Selda Emre, Belediye Başkan Yardımcıları eşleri Mihrinur Karakaya, Halime Gül, Havva Candan, Emine Zahir, İl Genel Meclisi üyesi Yurdanur Özzehinli ve çok sayıda bayan katıldı.

Anneler Günü nedeniyle Çorum Belediyesi Kadın ve Kültür Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte annelere hitaben konuşma yapan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, Annelerin geleceğin temeli olduğunu söyledi.

Hatice Külcü, “Evde, tarlada, cephede emeğin, sabrın, direnmenin ve onurlu bir hayatın mücadelesini veren bizim analarımızdır, bu toprakları vatan yapan analardır”; diye konuştu.

Annenin, ailenin, toplumun ve yeryüzündeki insan geleceğinin temeli olduğunu dile getiren Hatice Külcü, “Anne ne kadar eğitimli ne kadar donanımlı, özgüveni ne kadar yüksek olursa çocukları da bu hasletleri taşıyacaktır”; şeklinde konuştu.

Külcü, “Kalplerimizdeki anne sevgimizi bir günün 24 saatlik diliminde yaşamamız, birkaç dakikalık konuşma ile bu engin sevgiyi ifade etmemiz nasıl mümkün olabilir? Bu sevgi öyle köklüdür ki anne kelimesine dilimiz her değdiğinde, tüm benliğimize zarif bir hissiyat hakim olur. Eline her dokunduğumuzda, en emin limana sığınmış gibi oluruz.Hepimiz bu özel sevgiye, şefkat ve merhamete bizzat şahidiz. Ne vakit bir melal girdabına düşse ruhumuz içten içe `anne` deriz. Çünkü anne, lisanımızın en sıcak en yalın kelimesidir.

Anne, şefkat ve merhametin ete kemiğe büründüğü müstesna varlıktır. Evladını taşıyan, doğuran, koynunda büyüten, ona kol kanat geren, her tehlikede onu kendi ardına alıp musibetten emin kılandır. Onun sevgisinde şerden hisse yoktur. İyi onun lisanında en iyi, güzel onun iradesinde en güzeldir. O, sevginin ve himaye etmenin ziyadeleştiği mümbit toprak, O Cennetin dahi ayakları altına verildiği seçilmiş insandır”; dedi.

Annenin ne kadar eğitimli ne kadar donanımlı, özgüveni ne kadar yüksek olursa çocukları da bu hasletleri taşıyacaklarını anlatan Hatice Külcü, “Zira anne çocuğuna bildiği kadarını öğretecek, hissettiği kadar güven aşılayacaktır. Bu nedenle hanımlarımızın eğitimine büyük bir önem ve hassasiyetle yaklaşıyoruz. Bu hassasiyetin devlet yöneticilerimiz tarafından da gösterilmesi bizi ayrıca mutlu etmektedir. Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşleri Hayrunnisa Gül Hanımefendi ve Başbakanımızın kıymetli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin kadınlarımız ve kız çocuklarımızın eğitimine büyük bir önem verdiklerini biliyoruz. Bu kapsamda yürütülen `Haydi Kızlar Okula, `Ana Kız Okuldayız` kampanyaları kadın ve kız çocuklarımızın eğitimine büyük katkı sağlamaktadır”; diye konuştu.

Külcü, “Anneliğin ideolojisi yoktur. Rengi tek, lisanı tek, hissiyatı müşterektir. Ancak bugün dünyanın farklı coğrafyalarında, kalpleri evlat acısı ile hüzün haritasına dönmüş nice annelere şahidiz. Evladıyla arasına soğuk duvarlar çekilmiş nice anneler biliyoruz. Hangi müphem sebep için evladından ayrı kaldığı meçhul, nice annelere tanığız. Biz anneler ağlasın istemiyoruz. Annesi her seslendiğinde, çağrısı evladının yüreğinde makes bulsun, Her sözcüğü evladında sevgiyle taçlansın, her bakışı minnetle ışıldasın istiyoruz.

Annelik sadece doğurganlıktan ötürü kutsal değildir. Anne bizim için ilk dünyevi mekandır. Bizim için ilk beşeri şefkat, ilk bilgi, ilk tutunacak daldır. Sevginin en çıkarsızı, fedakarlığın en karşılıksız olanıdır. Bunun için anneye hizmet ve itaat en güzel haslettir.

Bunun için şiirlerde, ağıtlarda, türkülerde anne ortak mısra, ortak sestir. O halde bize düşen annelerimizin önünde hürmet ve minnetle eğilmektir. Onları şefkat kanatlarımız altına alarak gönül dünyamızın en müstesna köşesini onlara tahsis etmektir. Üzerimizdeki anne hakkının herhangi bir ödeme biçiminin olmadığını bilmektir.”; şeklinde konuştu.

Hatice Külcü`nün konuşması ile başlayan programda Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, (KKSM) yılın annesini seçilen Ayşe Leblebicioğlu`nun adına gelini Oya Leblebicioğlu plaketini Vali Nurullah Çakır`ın eşi Cemile Çakır`dan aldı.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan yarışmalarda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi. Program Belediye Türk Halk Müziği Korusu konseri ile son buldu. Ayrıca programa katılanlara Anneler Günü nedeniyle Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü tarafından gül hediye edildi.

ANNE SEVGİSİNİ EN İYİ ANLATANLARA ÖDÜL

18 yaş üstü bayanlarda `Anneye Sesleniş”; konulu edebi eser, yarışmasında birinci Hatice Haboğlu, Demet Arat Yücesoy ikinci ve Selma Özeşer ise üçüncü oldu. İlköğretim okulları arasında ise birinci Nurullah Yiğit, ikinci Esmanur Tunç, üçüncü ise Beyza Eren ve Mert Ağca seçildi. Liselerarası `Annemi Düşünüyorum` konulu resim yarışmasında da Sibel Dokbaş birinci, Sümeyya Çalışkan ikinci, Nurgil Yitmen ise üçüncü oldu.

Programda Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından 18 yaş üstü bayanlarda `Anneye sesleniş”; konulu edebi eser, ilkokullar ve liseler arası `Annemi Düşünüyorum` konulu resim yarışmasında dereceye girenlere protokol tarafından hediyeleri verildi.