19°C parçalı bulutlu

19°C parçalı bulutlu

Kadınlar,  depremzedeler için tek yürek oldu

Kadınlar, depremzedeler için tek yürek oldu

8 Mart 2023 Çarşamba

Depremzedeler için “Kardeşlik Çarşısı Kermesi” açıldı. Kadınlar, Çorum Belediyesi’nin öncülüğünde, depremzedeler için tek yürek oldu.

Çorum’da kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü anlamlı bir etkinlikle kutluyor. Çorum Belediyesi’nin öncülüğünde saat kulesi meydanında kardeşlik çarşısı kermesi açıldı. Kıyafet, gıda ve el işi ürünlerinden oluşan kermes 3 gün boyunca 11.00 ile 18.00 saatleri arasında açık olacak. Kermesten elde edilen gelirler depremzedelere ulaşacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın yaptığı açıklamada Çorum halkının depremin ilk anından itibaren her türlü desteği verdiğini belirterek, “7’den 70’e kadınından erkeğine bütün Çorumlular el birliği ve gönül birliği ile seferber oldu. 160 civarında tır ve kamyonu kendi elleriyle yükleyerek deprem bölgesine gönderdiler. Bu yardımlar devam ediyor.” dedi.

Çorum’da ev hanımları, kadın kültür merkezleri ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde anlamlı bir etkinliğin gerçekleştiğini dile getiren Başkan Aşgın “Depremzedeler için saat kulesi meydanında iyilik hareketi başlattık. Evlerde ve kadın kültür merkezlerinde üretilen ürünler kardeşlik çarşısında depremzedeler yararına satışa çıkarıldı.  Çorum halkımızdan bu kermese ürün getirerek veya satın alarak destek olmaya davet ediyor. Kermes 3 gün boyunca saat 11.00 ile 18.00 saatleri arasında açık olacak. Tüm hemşehrilerimizi bu iyilik hareketine destek vermeye davet ediyorum.” dedi.

Başkan Aşgın, kermese katkı veren kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı ve kadınlara karanfil takdim etti.

Foto Galeri

Kadınlar,  depremzedeler için tek yürek oldu Kadınlar,  depremzedeler için tek yürek oldu Kadınlar,  depremzedeler için tek yürek oldu Kadınlar,  depremzedeler için tek yürek oldu Kadınlar,  depremzedeler için tek yürek oldu Kadınlar,  depremzedeler için tek yürek oldu Kadınlar,  depremzedeler için tek yürek oldu Kadınlar,  depremzedeler için tek yürek oldu Kadınlar,  depremzedeler için tek yürek oldu