12°C kapalı

12°C kapalı

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVANE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

13 Nisan 2011 Çarşamba

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan `Çorum Merkez Kentsel Yenileme Projesi` kapsamında gecekonduların yıkımında son aşamaya gelindi. Devane bölgesinde evi bulunan hak sahiplerinden yüzde 96`sı ile anlaşma sağlanırken ödemelerde de yüzde 97 oranında ödeme gerçekleştirildi.

TOKİ, Devane Bölgesinde kamulaştırma yaptığı 13 bin metrekare alan için hak sahiplerine ilk etapta 8 milyon 500 bin TL, ikinci etapta ise 1 milyon 500 bin TL olmak üzere toplam 10 milyon TL ödeme gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kentsel Dönüşüm projesinin hızla devam ettiğini belirterek, Kentsel Dönüşüm`ün Devane projesi ayağında sona yaklaşıldığını söyledi.

Külcü, Devane`de ev yıkımlarının tamamlanmak üzere olduğunu sadece yıkılmayan bir kaç ev kaldığını ifade ederek, “Bu hak sahipleri ile de anlaşmak üzereyiz. Kısa sürede projenin uygulama safhasına geçeceğiz”; diye konuştu.

Kentsel Dönüşüm ile Çorum`da model bir konut alanı yapacaklarını belirten Başkan Muzaffer Külcü, “TOKİ tarafından yapılacak Devane konutları bölgenin çehresini değiştirecek. Projede sorun yaşamıyoruz. Ödemeler yapılıyor. Vatandaşlarla işbirliği içerisindeyiz”; şeklinde konuştu.