14°C kapalı

14°C kapalı

KENTSEL STRATEJİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

25 Nisan 2011 Pazartesi

Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile kent sorunlarının tespiti ve çözümleri konusunda düzenlenen Çorum Kentsel Strateji Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştayın sonuç bildirgesinde ise Çorum için ana temanın “Güç” olarak belirlendiği açıklandı.

İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde tamamlandı.

Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen`in açılış konuşmalarının ardından başladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü konuşmasında Prof. Dr. Metin Sözen`den övgüyle bahsederek, “Metin Sözen hocamız Tarihi Kentler Birliği`nin kahramanlarındandır. O`nun sayesinde ülkemizdeki tarihi doku koruma altına alınmış, birçok çalışma başlatılmıştır ” dedi.
Çorum`un elinde çok önemli tarihi bir mirası olduğunu ifade eden Başkan Külcü, “Hattuşa gibi bir değeri barındırıyoruz ve bunun tanıtımını şimdiye kadar yeterince yapamadık” dedi.

Konuşmaların ardından ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Ali Faruk Göksu, katılımcılarla birlikte Çorum`un mevcut durumunu, temel sorunlarını ve fırsatlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.