KIRKGÖZ ÇAYIRI SON KEZ NAL SESLERİYLE İNLEDİ

26 Eylül 2011 Pazartesi

Belediyemiz Geleneksel Kırkgöz Çayırı At Yarışları dün yapıldı. 10 kategoride 72 atın koştuğu yarışlar, minik tay, 3`lü tay, 4`lü tay, küçük orta, tay üstü, büyük orta, başaltı, baş, İngiliz ve Arap atları olmak üzere 10 kategoride yapıldı. İzleyenlerin merakla beklediği İngiliz ve Arap atlarının sürat yarışları yine beğeniyle izlendi ve büyük ilgi gördü.

Yarışmaları, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Kuruluşları Daire Başkanı Nurettin Özen ve bazı siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler izledi.

Çorum`un yanı sıra, Amasya, Ankara, İzmir, Samsun ve ilçeleri ile Kastamonu`dan olmak üzere katılımın olduğu at yarışlarında toplam 30 Bin TL para ödülü dağıtıldı. Yarışlar sonunda, dereceler şu şekilde oluştu. Minik tay (5 at koştu): 1. Alişan Can (İzmir), 2. Eriş Akbaş (Çarşamba), 3. Hüseyin Harmancı (Çarşamba), 3. Adem Balım (Çorum).

3`lü tay (4 at koştu): 1.Ahmet Görkem Gürsoy (Ankara), 2. Ahmet Güner (Çarşamba), 3. Murat Semiz (Çarşamba), 3. Ömer Bayramoğlu (Çorum).
4`lü tay (8 at koştu): 1.Yunus Bahadır Gürsoy (Ankara), 2. Tayfun Karataş (Fatsa), 3. Durmuş Korkmaz (Çarşamba), 3. Cemalettin Boz (Terme).
Küçük orta (10 at koştu): 1. Muzaffer Topaloğlu (Kastamonu), 2. M.Ali Ok (Fatsa), 3. Ekrem Demir (Çarşamba), 3. Murat Haykır (Ünye).
Tay üstü (16 at koştu): 1.Ekrem Demir (Çarşamba), 2. Halil Şahin (Ünye), 3. Arif Bülbül (Samsun), 3. Yaşar Özcan (Çarşamba).

Büyük orta (7 at koştu): 1.Murat Kalemoğlu (Ankara), 2. Hasan Tonyalı (Ünye), Osman Bülbül (Gerede), 3. Hasan Yıldız (Ünye).
Başaltı (5 at koştu): 1.Ahmet Aktepe (Fatsa), 2. Esat Özcan (Çarşamba), 3. Ekrem Demir (Çarşamba), 3. Refik Öz (Samsun).
Baş (4 at koştu): 1.Sabri Akbaş (Çarşamba), 2. Ahmet Aktepe (Fatsa), 3. Mehmet Falay (Fatsa), 3. Kemal Şener (Gümüşhacıköy).

Arap atları (5 at koştu). 1.Çorum`dan Ahmet Coşkun Balım`ın Ulaşır isimli atı, 2. Çorum`dan Adem Özkömürcü`nün Çığır isimli atı, 3. Çorum`dan Ahmet Coşkun Balım`ın Coşkuner isimli atı.

İngiliz atları (8 at koştu): 1. Çorum`dan Ahmet Coşkuner`in pilot kız isimli atı, 2. Çorum`dan Cemal Alın`ın Yazyeli isimli atı, 3. Kastamonu`dan Ahmet Demirci`nin Çapanbeyi isimli atı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her yıl geleneksel olarak düzenlenen at yarışlarının bu yıl Kırkgöz Çayırı’nda son kez yapıldığını açıkladı. Sürat yarışlarında dereceye giren Arap atların sahiplerine ödüllerini veren Başkan Külcü, Kırkgöz Çayırı’nın yeni yapılacak meyve-sebze haline ayrılacağından yarışların bu yıl son kez burada yapıldığını belirtti ve yarışlar için yeni bir yer bulunması gerektiğini söyledi.

Kategorilerinde dereceye giren atların sahiplerine kupa, madalya ve para ödülü verildi.