18°C kapalı

18°C kapalı

KİTAP FUARINA RENKLİ AÇILIŞ

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Belediyemiz ile Dil ve Edebiyat Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Çorum Kitap ve Kültür Günleri”; törenle açıldı. Hürriyet Meydanı`nda açılan Kitap ve Kültür Günleri 14 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.

Açılışa Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Gigin, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, AKP milletvekili adayları Salim Uslu, Cahit Bağcı, İlksen Ceritoğlu Kurt ile başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

Belediyimin ev sahipliğinde, Çorum İl Müftülüğü, Vakıf Fuarcılık, Dil ve Edebiyat Derneği`nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte kitap sergilerinin yanı sıra yazarlarla imza günleri de düzenlenecek. Yerel ve ulusal 65 firma 32 stantta fuara katıldı. Fuarda 15 bin kitap ile hediyelik eşyalar, taş oymacıları, harf yazmacılığı, kaset satışı gibi hizmetler de yer alıyor.

Fuarın açılış kurdelesi Vali Yardımcısı Ebiloğlu, Başkan Külcü, İl Müftüsü Mehmet Aşık, AK Parti Milletvekili adayları Salim Uslu, Cahit Bağcı, İlksen Ceritoğlu Kurt ile diğer katılımcılar tarafından kesildi.

Programın açılışında ilk konuşmayı yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, Kuran`ı Kerim`deki bir ayeti hatırlatarak “Yüce rabbimiz Kuran`ı Kerim`de “Bilenle bir olur mu?”; diyor. Yani bizim bilmemizi istiyor. Bu da okumakla olur”; dedi.

Allah`ın ilk emrinin de `Oku` olduğunu hatırlatan Müftü Aşık, “Allah bilenle bilmeyeni ayırmıştır. Çünkü o bizim bilmemizi istiyor. Yine Kuran`ı Kerim`in ilk ayeti `Oku`dur. Bizler Allah`ın ilk emrini yerine getirmek zorundayız. Bu kitap fuarı da Allah`ın ilk emri olan `Oku` emrini yerine getirmemiz için güzel bir fırsat”; dedi.

Halkın ve özellikle gençlerin okumasını istediklerin kaydeden Aşık, “Toplumumuzun aydınlanması ve ufkunun genişlemesi okumakla olur”; diye konuştu.

Müftü Mehemet Aşık`tan sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, insanların gönül ve zihin dünyasını fethetmenin topraklarını fethetmekten zor olduğunu söyledi. Başkan Külcü, tarihe bakıldığında ecdadın her zaman ilk önce cehaletle savaş ettiğini belirtti.

AK Parti birinci sıra milletvekili adayı Salim Uslu ise bilginin önemine dikkat çekerek bunun da kitap okuyarak olacağını söyledi. Diğer yandan özel günlerde çeşitli hediyelerin arasında bir de kitap hediye edilmesini isteyen Uslu, “Ben isterim ki ziyaretlerde düğünlerde birbirimize kitap hediye edin. Özel günlerde, birini ziyaret ettiğimizde özellikle hediyeler arasına bir de kitap koyalım”; dedi.