17°C kapalı

17°C kapalı

'KİTAP VE KÜLTÜR GÜNLERİ' 1 MAYIS’TA BAŞLIYOR

29 Nisan 2011 Cuma

Belediyemiz ile Dil ve Edebiyat Derneği “Çorum Kitap ve Kültür Günleri”; adı altında bir etkinlik düzenleyecek.

1-14 Mayıs 2011 tarihleri arasında Saat Kulesi önü Hürriyet Meydanı`nda yapılacak olan Kitap ve Kültür Günleri`nin resmi açılış töreni 3 Mayıs Salı günü saat 13.30`da yapılacak.

Çorum Belediyesi`nin ev sahipliğinde, Çorum İl Müftülüğü, Vakıf Fuarcılık, Dil ve Edebiyat Derneği`nin katkılarıyla düzenlenecek olan etkinlikte kitap sergileri açılarak yazarlarla imza günleri düzenlenmesi planlanıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan, Müftü Yardımcısı Tahir Kılıç ve bazı fuar görevlileri ile birlikte Saat Kulesi yanındaki kitap stantlarının hazırlık çalışmalarını inceleyerek, burada basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Çorum`da kitap fuarı düzenlemek için 2 yıldır hazırlık içerisinde olduklarını, bu konuda tecrübeli bir kurum olan Diyanet İşleri ile işbirliği yaptıklarını bildiren Turan Candan, beklenen ilgiyi toplamak, halkın daha rahat ulaşımını sağlamak açısından Saat Kulesi gibi şehrin merkezinde olan bir mekanı tercih ettiklerini, amaçlarının Çorum halkını kitapla buluşturmak olduğunu söyledi.

Kitap fuarında 32 stant kurulacağını, stantların tamamının dolduğunu, ulusal ve yerel düzeyde kitap firmalarına, kırtasiyelere yer tahsis ettiklerini bildiren Turan Candan, fuarda 15 bin kitap sergileneceğini açıkladı. Kitabın yanı sıra hediyelik eşya, taş oymacıları, harf yazmacılığı, kaset satışı gibi hizmetlerin de verileceğini dile getiren Candan, kitap fuarını geleneksel hale getireceklerini kaydetti.

Fuar boyunca ünlü yazarlarla söyleşi, imza günleri gibi etkinlikler de düzenleneceğini bildiren Candan, ilk olarak 7 Mayıs`ta Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş`ın kitaplarını imzalayıp aynı gün “Avrupa Birliği mi Türk Birliği mi?”; adlı konferans vereceğini, daha sonra ise Yavuz Bahadıroğlu`nu konuk edeceklerini, Afacan Kırtasiye`nin de bazı çocuk kitabı yazarlarını getirip imza günleri düzenlettireceğini duyurdu.

Candan, kitap fuarı etkinliklerinin önümüzdeki günlerde netleşeceğini kaydetti.

Turan Candan, tüm Çorum halkını kitap fuarına davet ederek, bu etkinliğin Çorum`un kültürel hayatına katkı sunması temennisinde bulundu.