25°C parçalı bulutlu

25°C parçalı bulutlu

KIZILAY’DAN BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR

1 Temmuz 2011 Cuma

Kızılay, Çorum`da yapılan kan bağışına destek olan Çorum Belediyesi`ne Kızılay Genel Merkezi tarafından teşekkür belgesi verildi.

Kızılay Kan Bağış Müdürü Dr. Yeşim Yılmaz Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile Başkan Yardımcısı Turhan candan`a teşekkür belgesi takdim etti.

Kanın yapay olarak üretilmeyen tek kaynağının sadece insan olan hayati bir tedavi aracı olduğunun altını çizen Kızılay Kan Bağış Müdürü Dr. Yeşim Yılmaz, “Günümüzde Kan tıbben ve hukuken, farklı görevleri olan, farklı bilişenlerden oluşan bir organ olarak kabul görmektedir. Türkiye`de kan ihtiyaçlarının temin edileceği tek yetkili kurum Kızılay`dır. Türk Kızılay`ı karşılıksız düzenli ve gönüllü kan bağışçılarının sayısını her geçen gün arttırarak hastalarımıza kullanılan kanların güvenliğini en üst düzeye çıkarmayı ve hasta yakınlarına da kan bağışçısı aramaktan kurtarmayı ve böylece de ülkemizdeki kan sorununu çözerek gelişmiş ülkelerdeki standartlara ulaşmayı hedeflemektedir”; dedi.

Çorum`un 2010 yılında ki kan ihtiyacının yüzde 96`sının Kızılay tarafından karşılandığının belirten Dr. Yeşim Yılmaz, “Belediye Kan bağışı kampanyamıza yoğun destek veriyor. Yaptığımız kan bağış kampanyaları ile Çorum`daki kan ihtiyacı önemli ölçüde karşılanmıştır. Kan Bağışı Kampanyalarında Türk Kızılay`ına destek veren başta Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü ile Başkan yardımcısı Turhan Candan`a çok teşekkür ediyoruz”; diye konuştu.