31°C kapalı

31°C kapalı

Meşhur Çorum Leblebisi’nin En İyileri Belirlendi

25 Temmuz 2022 Pazartesi

37. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali kapsamında düzenlenen leblebi yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Pir Baba Parkı’nda gerçekleşen leblebi yarışmasına 20 üretici katıldı. Birbirinden güzel ve lezzetli leblebiler, tadı, boyutu ve görünüşü ile jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Yapılan değerlendirme sonucunda Osman Bodur birinci, Sefa Ahıska ikinci, Mahmut Ahıska üçüncü oldu. Mansiyon ödüllerini ise Satılmış Akın, Koray Bulut ve Ahmet Bayram aldı.

Yarışmada dereceye girenleri ödüllerini Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın takdim etti. Leblebinin Çorum ile özdeşleştiğini ifade eden Başkan Aşgın, “Leblebi demek Çorum demektir. Çorum nohuta şahsiyet kazandıran bir şehirdir.” dedi.  Yarışmaya katılan leblebici esnafını tebrik eden Başkan Aşgın, “Bizim her esnafımız işyerini besmele ile açıyor, işini aşkla yapıyor. Bana göre bütün leblebici esnafımız bu yarışmanın birincisidir. Yarışmaya katılan tüm esnafımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Foto Galeri