11°C kapalı

11°C kapalı

Millet Bahçesi için ilk kazma vuruldu

16 Mart 2023 Perşembe

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Spor Temalı Millet Bahçesi’nin inşaat çalışmalarını inceledi. Eski stadyum yerinde başlayan çalışmaları gezen Başkan Aşgın, spor alanları ve sosyal donatılarıyla Çorum’a yakışır bir millet bahçesi inşa edileceğini söyledi.

Spor Temalı Millet Bahçesi’nin ihalesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılmıştı.  İhalenin ardından iş başı yapan yüklenici firma çalışmalara başladı. Proje, eski stadyum ve sentetik sahaların bulunduğu bölgede İki etap halinde yapılacak.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın inşaat alanında inceleme yaparak çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kullanım ömrünü tamamlayan eski futbol sahalarının yerine Çorum Belediyesi tarafından yeni semt sahaları ve amatör futbol sahaları yapıldığını hatırlatan Başkan Aşgın, eski sahaların bulunduğu bölgeye Çorum’a yakışır bir millet bahçesi için inşaat çalışmalarının başladığını ifade etti.

“Güzel bir hizmeti halkımızla buluşturacağız”

Spor temalı millet bahçesinin ihalesinin geçtiğimiz aylara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapıldığını dile getiren Başkan Aşgın, yüklenici firmanın çalışmalara başladığını duyurdu. Başkan Aşgın “Burada muazzam bir spor temalı millet bahçemiz olacak. Tenis kortlarından yürüme yollarına, bisiklet yollarından kaykay pistine kadar muazzam bir millet bahçesini şehrimize kazandırmış olacağız. Proje kapsamında yaklaşık 35 bin metrekarelik bir alanda millet bahçesi yapılacak. Millet bahçesinin etrafında geniş yollar ve otopark alanları bulunacak. İkinci etapta ise yer altı otoparkı ve sosyal tesisleriyle birlikte güzel bir hizmeti halkımızla buluşturmuş olacağız.” dedi.

Foto Galeri

Millet Bahçesi için ilk kazma vuruldu Millet Bahçesi için ilk kazma vuruldu Millet Bahçesi için ilk kazma vuruldu Millet Bahçesi için ilk kazma vuruldu