11°C kapalı

11°C kapalı

MODERN TAKSİ DURAKLARI HİZMETTE

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Taksi duraklarının modernleştirilmesi projesi kapsamında Çorum Belediyesi ile Halkbank arasında imzalanan protokolün ardından modernize edilen ilk taksi durağı Müze Taksi oldu.

Baştan aşağı tamamen değişen, içerisinde LCD televizyon, klima, lavabo ve lüks mobilyalar bulunan taksi durağının açılışını Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Halkbank Müdürü Celal Karaçay, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Taksiciler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Gayretli, AK Parti Milletvekili Adayı Salim Uslu ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan gerçekleştirdi.

Modernleştirilen duraklar karşısında taksici esnafından bir şey talep etmeyeceklerini belirten Başkan Külcü, “Modern kentlerin vazgeçilmez unsurları, hayatı kolaylaştıran imkanların sağlanmasıdır. Halkbank ile yaptığımız anlaşma kapsamında 3`ü ATM`li, 6`sı ATM`siz 9 taksi durağı tamamen yenilenecek. Ayrıca 49 olan durak sayısını da birleştirme yoluyla 38`e indirdik. Taksi ve taksici yaşlarıyla ilgili düzenlemeyi de hayata geçireceğiz. El ele verdiğimiz takdirde yarınımızın bugünümüzden daha iyi olacağına inanıyorum. Evlatlarımıza daha iyi bir Çorum bırakmak bizim vazifemizdir. Bu konuda ilk adımı atan Halkbank`a da tüm esnaf adına teşekkür ediyorum”; dedi.

Milletvekili adayı Salim Uslu ise, Çorum`un caddeleriyle, kent aksesuarlarıyla modern bir görünüme sahip olduğunu söyledi. Uslu, “Bazı siyasilerin çeşitli konuşmalarında kente renk katan bu tür yapıları eleştirmelerini hayretle karşılıyorum. Kışla yönetir gibi şehir yönetmek mümkün değil”; diyerek, üstü kapalı şekilde rakiplerine de gönderme yaptı.

Halkbank Müdürü Cemal Karaçay Çorum`un güzelleştirilmesine destek olmalarından dolayı mutlu olduklarını ifade ederken, Taksiciler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Gayretli ise taksici esnafının küçük kulübelerden modern kulübelere kavuştuğunu ve bunda Belediye`nin payının büyük olduğunu söyledi.

Taksi duraklarının modernleştirilmesine katkı sunanlara plaket verildi. Halkbank ile Belediye arasında imzalanan protokol kapsamında 9 adet taksi durağı yenilenirken, dün Müze Taksi Durağı, düzenlenen törenle birlikte açıldı. Törende yapılan konuşmaların ardından eski taksi durağının anahtarı ile yeni durağın anahtarı Gayretli`ye verilirken, modernleştirmeye yaptıkları katkı nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye, Başkan Yardımcısı Turhan Candan`a, Halkbank Müdürü Cemal Kaçay`a ve Zabıta Amiri Mustafa Kanat`a plaket verildi.