13°C parçalı az bulutlu

13°C parçalı az bulutlu

MÜFTÜLÜK BİNASI, MEYDAN CAMİİ YANINA TAŞINACAK

16 Ağustos 2011 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapımı devam eden ve tamamlandığında Çorum`un en büyük camisi olacak Meydan Camisi ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile yaptığı görüşmenin detayları hakkında açıklamalarda bulundu.

Müftülük hizmet binasının Meydan Camisi`nin yanına taşınması noktasında önemli adımların atıldığını kaydeden Başkan Külcü, “Meydan Camisi`nin Ramazan Sokağı tarafı park olarak düzenlenecek. Camilerin etrafının kapanmaması şehircilik açısından önemlidir. İsmi Akşemsettin Camii olarak değişecek olan Meydan Camisi, cumhuriyet tarihinin Çorum`da yapılan kimlikli ve kişilikli ilk eseri olacak”; diye konuştu.

Müftülük hizmet binasının da Meydan Camisi`nin hemen yanına taşınacağını aktaran Külcü, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile bu konuyu resmen başlattıklarını dile getirdi.