12°C kapalı

12°C kapalı

ÖZÜRLÜLER İÇİN ATM CİHAZI İLK KEZ ÇORUM’DA

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Çorum Belediyesi`nin bir süre önce taksi duraklarının modernizasyonu kapsamında anlaştığı bankalar, modern taksi durakları ve son model ATM cihazlarının yer aldığı kompleksleri şehrin değişik bölgelerine yerleştirmeye devam ediyor.

Çorum Belediyesi ile Halk Bankası arasında yapılan anlaşma reklam panoları ve ATM`lerin yer aldığı taksi duraklarının teminini öngörüyordu. Çorum Belediyesi`nin Halk Bankası ile yaptığı görüşmeler sonucunda Çorum`un özürlüler için tasarlanmış ilk ATM`si Hasanpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi önüne yerleştirildi.

Çorum Belediyesi`nin katkılarıyla hizmete geçen ATM cihazının çevresi, özürlülerin bu hizmetten rahatlıkla istifade edebilmesi amacıyla yine belediye tarafından dizayn edildi. Engelli bireylerin hizmet noktalarına ulaşımını kolaylaştırmak için standartlara uygun eğimli rampa, görme ve bedensel engelliler ile koltuk değneği olanlara göre kullanım yolu ve kabartma zemini oluşturuldu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediye çalışmalarında insan odaklı bir yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini belirterek, toplumun her kesiminden insana yönelik hizmet ürettiklerinin altını çizdi. Engelli vatandaşların da ATM hizmetlerinden faydalanabilmesi amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nden sonra ilk kez Çorum`da uygulanan bedensel ve görme engelli bireyler için de hizmet veren para çekme makinesini Hasanpaşa Taksi Durağı`nda halkın hizmetine sunduklarını ifade eden Külcü, “Özürlü kardeşlerimizin yaşama sevincini diri tutmak, hayatın normal akışı içinde karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak amacıyla çalışıyoruz. Yaptığımız fiziki yatırımlardan onların da engelsiz bir şekilde istifade etmeleri için çaba gösteriyoruz.”; diye konuştu.

Halk Bankası tarafından yaptırılan Erişilebilir Bank 24 ATM Şubesi ve Hasanpaşa Taksi durağının açılışı 21 Temmuz 2011 Perşembe günü saat 14.00`da gerçekleştirilecek.