15°C parçalı bulutlu

15°C parçalı bulutlu

RESSAMLAR ÇORUM TURUYLA İŞ BAŞI YAPTI

4 Temmuz 2011 Pazartesi

Belediyemiz tarafından ilimizin tarihi ve turistlik bölgelerini resmetmeleri amacıyla davet edilen ressamlar Çorum`a geldi.

Dünyaca ünlü on sekiz ressam dün ilk olarak düzenlenen bir şehir gezisiyle Çorum`u daha yakından tanıma fırsatı buldular. Öğle saatlerinde Çorum Belediyesi, Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde öğle yemeği yiyen konuk ressamlar daha sonra Çorum Müzesi, Kale, Ulucami, Paşa Hamamı, Yeni hamam ve Hıdırlık`ı gezdiler.

Konuk ressamlar Çorum`u umduklarından daha temiz ve gelişmiş bulduklarını ifade ederek ilimiz hakkında övgü dolu sözler sarf edip Çorum`da bulunmaktan mutlu olduklarını dile getirdiler.

Bugün Çorum`un ören yerleri Boğazkale ve Alacahüyük`ü gezecek olan ressamlar yarında Ortaköy`e geçerek Şapinuva ve İncesu kanyonu gezerek buraları görme fırsatı bulacaklar. Değişik üniversitelerde görev yapan ve her biri kendi alanında üne sahip ressamlar daha sonra Çorum`un bu güzelliklerini tuvallerine yansıtacaklar.

Ressamlar buluşmasında Çorum Belediyesi Sanat Danışmanı Nilgün Ayşecik Çevik ve Bünyamin Balamir ile birlikte şu ünlü ressamlar yer alıyor; Adele (Deda) Barattini, Jonal Torio Buenafe, Pierre Jean Llado, Ali Candaş, Numan Arslan, Bahri Genç, Şenol Özdevrim, Burcu Arıcı, Merih Tekin Bender, İbrahim Çiçtçioğlu, Süleyman Kakarul, Turan Enginoğlu, Nedret Yaşar, Vural Yıldırım, Figen Batı, Berna Erkun, Müfit İşler, Ahmet Özol, Bahattin Odabaşı, ve Ahmet Özel.