16°C kapalı

16°C kapalı

RESSAMLAR HAFTA SONUNDA ÖREN YERLERİNİ GEZDİ

5 Temmuz 2011 Salı

Belediyemiz, tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Ressamlar Buluşması”; etkinliğine katılan ünlü ressamlar geçtiğimiz hafta sonu ören yerlerini gezdi.

Türkiye`nin çeşitli üniversitelerinden 18 akademisyen ressam ilk olarak Cumartesi günü Alacahöyük ve Boğazkale`deki ören yerlerine gezdi. Ressamlar ilk olarak Alacahüyük ören yerleri ve müzesini ziyaret ettiler. Daha sonra Boğazkaleye giden ressamlar burada da Arkeolog Tahir Aksekili eşliğinde müze ve ören yerlerini gezerek bilgiler aldılar. Ressamların Alacahüyük ve Boğazkale gezisine Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan`da eşlik etti.

Pazar günüde Ortaköy Şapinuva ve yine İncesu Kanyonuna giden ressamlar Çorum`u bu tarihi ve turistlik bölgesini de görme fırsatı yakaladılar. Burada konuk ressamlara Ortaköy Şapinuva Kazı Başkanı Aygül Süel rehberlik yaptı.

1-7 Temmuz 2011 Temmuz tarihleri arasında ilimizde kalıp organizasyon süresince Çorum`un tarihi ve kültürünü yansıtan yağlı boya tablolar yapacak olan konuk ressamlar programın son günü olan 7 Temmuz 2011 Perşembe günü saat 14:00`da Kadın Kültür ve Sanat Merkezin`de (Velipaşa Konağı) söyleyişi yapıp yine saat 17.00 da yapılan yağlı boya tablolar sergilenecek.