15°C hafif yağmur

15°C hafif yağmur

RESSAMLAR OSMANCIK VE İSKİLİP’İ GEZDİ

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Belediyemiz tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Ressamlar Buluşması”; etkinliğine katılan ünlü ressamlar Çorum`un tarihi ve turistlik bölgelerini gezmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Alacahöyük, Boğazkale, Ortaköy Şapinuva ve İncesu Kanyonu`na giden 18 akademisyen ressam pazartesi günü de Osmancık ve İskilip`e giderek bu ilçelerin güzelliklerini gezme imkanı buldular.

Ressamları Osmancık`ta Belediye Başkanı Bekir Yazıcı tarafından karşılandı. Burada Başkan Bekir Yazıcı tarafından onurlarına öğle yemeği verilen ressamlar Osmancık`ın tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı buldular.

Osmancık gezisinden sonra İskilip`e geçen kafile burada da İskilip Belediyesi tarafından karşılandı. İskilip`i gezen kafileye İskilip Belediyesi tarafından İskilip dolması ikram edildi.

Ünlü ressamlar Osmancık ve İskilip`te kendilerine gösterilen yakın ilgiden ve misafirperverlikten dolayı yine kendilerine bu imkanı sunan, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler. Çorum`un ilçeleriyle birlikte görülmesi gereken bir şehir olduğunu belirten ressamlar, ilerleyen zamanlarda Çorum`a tekrar gelmek tekrar resim yapmak istediklerini vurguladılar.