SAĞLIK BİZİM EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ

11 Nisan 2011 Pazartesi

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Hatice Külcü`nün önderliğinde gerçekleştirilen bir yemekle kanser hastalarını bir araya getirdi.

Çorum Penez Termal Otel`de verilen yemeğe Çorum Valisi Nurullah Çakır`ın eşi Cemile Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, ONKASAV Başkanı Birgül Harzadın, KANDER Başkanı Hülya Karabıyık, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arife Betül Gülgün ile bürokrat eşleri ve kanser hastaları katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü yemekte yaptığı konuşmada kanser konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, kanser hastalarının birbirleri ile dayanışma içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Sağlığın en büyük zenginlik olduğunu anlatan Hatice Külcü, “Sağlık bizim en büyük zenginliğimiz, en nadide hazinemizdir. Sağlık olmadan mutlu olmak, sağlık olmadan hayatın hiçbir aşamasında tatmin edecek düzeyde bir başarıyı yakalamak mümkün değildir. Bu nedenle sürekli her şeyin başının sağlık olduğunu söyler ve buna inanırız”; dedi.

İnsan vücudu mükemmel bir mekanizma olarak yaratıldığını, bedenlerimizin bize teslim edilen muhteşem bir emanet olduğunun altını çizen Külcü, “Hepimiz bu emaneti en iyi şekilde korumalı, sağlığımıza zarar verecek her türlü alışkanlık ve sebepten uzak durmalıyız. Biz beden olarak, etten, kemikten, hücreden mürekkep bir kompozisyonuz. Bu mükemmel sisteme zarar verecek her şeyden uzak durmalı, varsa bu tür zararlı alışkanlıklarımızı derhal terk etmeliyiz”; diye konuştu.

Türkiye`nin son yıllarda, sağlık alanında çok önemli gelişmelerin yaşandığına hep birlikte tanıklık edildiğini ifade eden Hatice Külcü, “Artık vatandaşlarımız devletimizin sağlık hizmetlerinden daha etkin ve daha adil şekilde yararlanıyor. Herkes hiçbir ayrıma uğramadan sen SSK`lısın sen BAĞKUR`lusun denmeden devletin tüm hastanelerinden sağlık hizmeti alabiliyor. Aile hekimliği uygulaması ile artık doktorlarımız hastanın evine gidiyor, yerinde tedavi hizmeti sunuyor. Her aile hekimimiz hastasının tüm tedavi aşamalarını bizzat takip ediyor.Dolayısıyla kişinin sağlıkla ilgili tüm değişimlerini de düzenli takip edebiliyor.Yine tüm eczaneler artık tüm vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Uzun zamandır hastanelerde vatandaşın rehin alındığı o olumsuz kareleri seyretmiyoruz. Artık ülkemizin her noktasında doktorlarımız, büyük ve modern hastane binalarında halkımıza hizmet sunuyor. Bu tabloya baktığımızda Türkiye`nin sağlık alanında ne kadar büyük bir mesafe kat ettiğini rahatlıkla görebiliyoruz. Tüm bu gelişmeler sayesinde Türkiye şu anda sağlık alanında birçok Avrupa ülkesinden daha iyi konumda ve bizler bundan vatandaş olarak büyük bir mutluluk duyuyoruz”;şeklinde konuştu.

Kanserin hayatın bir gerçeği, herkesin her an yüz yüze kalabileceği bir durum olduğunu anlatan Hatice Külcü, “Biz de bu proğramımızı bu konuda bir farkındalık oluşturmak için tertip ettik. Geçmişte tıbbın tamamen çaresiz kaldığı bu hastalık nedeniyle dünya genelinde onbinlerce insan hayatını kaybediyordu.Bugün de kısmen bu çaresizliği yaşıyoruz.

Bu tabloda şüphesiz ki hastalığın sinsiliği kadar insanoğlunun kanser konusunda yeterince bilinçli olmaması da etkili oldu. Ancak günümüzde hem tıp alanındaki gelişmeler hem de hastalığa karşı artan toplumsal duyarlılık bu olumsuz tablonun değişmesini sağlamıştır. Erken teşhisin öneminin kavranması ve basın-yayın aracılığıyla toplumun bu konuda bilgilendirilmesi şüphesiz ki oldukça önemlidir. Ancak önemli bir husus daha var ki o da hastalığa yol açan sebepleri ortadan kaldırmaktır”; diye konuştu.

Külcü`nün konuşmasının ardından Çorum Valisi Nurullah Çakır`ın eşi Cemile Çakır, KANDER Başkanı Hülya Karabıyık`a, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü ise ONKASAV Başkanı Birgül Harzadın`a çalışmalarından dolayı birer teşekkür plaketi verdiler.

Program Belediye TSM Korosu Başkanı Halil Özçelebi ve saz heyetinin sunduğu konser ile sona erdi.