15°C kapalı

15°C kapalı

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

5 Temmuz 2011 Salı

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öncülüğünde Valilik ve Belediye işbirliğiyle tertiplenen ` “Sağlıklı Yaşam İçin Spor”; etkinlikleri başladı.

Fuar alanında dün sabah 07.00`de başlayan etkinliklere; Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Yamaner, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, BESYO öğretim görevlileri ve vatandaş katıldı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitenin sadece kurum içi değil kurum dışında da paylaşmayı misyon edinmiş bir kurum olduğunu ifade ederken, sorumlu eğitimcilik anlayışı ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim elemanları nezaretinde bugüne kadar sağlıklı yaşama yönelik halkın katılımına açık birçok etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Sağlıklı Yaşam için Spor etkinliklerinin Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri sabah 07.00 ile 09.00 saatleri arasında olmak üzere haftada 3 gün yapılacağını ve 29 Temmuz`a kadar devam edeceğini kaydeden Alkan, vatandaşlardan yüksek katılım beklediklerini de sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`de yaptığı konuşmada kendisinin düzenli olarak spor yaptığını belirterek, sadece kilo vermek için değil, sağlıklı yaşam için spor yapılması gerektiğini vurguladı.

Hitit Üniversitesi BESYO Öğretim Görevlileri önderliğinde dün başlayan Sağlıklı Yaşam İçin Spor etkinliklerine katılan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, vatandaşlara bilinçli spor yaptırmayı amaçlayan bir çalışmayı başlattıkları için Hitit Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan`a teşekkür etti.

Çocuklara küçük yaştan itibaren spor yapma alışkanlığı kazandırılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Külcü, anne ve babalara seslenerek, “Lütfen çocuklarınıza küçük yaştan itibaren spor yapma alışkanlığı kazandırın. Sağlıklı bir nesil yetiştirmenin yolu sağlık için spor yapmaktan geçer”; dedi.

Vali Nurullah Çakır, Hitit Üniversitesi nezdinde Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan`a halka bilinçli spor yaptırmayı amaçlayan projelerinden dolayı teşekkür ederek,”Vatandaşlarımız zaten genelde spor yapıyorlar. Şimdi BESYO Öğretim görevlileri önderliğinde haftanın 3 günü bilinçli spor ve egzersiz yapacaklar. Ben inanıyorum ki 1 aya yakın sürecek bu çalışmalara katılım her geçen gün artacaktır. Halkımızı Sağlıklı Yaşam İçin Spor etkinliklerine katılmaya davet ediyorum”; diye konuştu.

Belediyemiz şapka dağıttı

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından tertiplenen ` “Sağlıklı Yaşam İçin Spor”; etkinliklerin de Çorum Belediyesi, vatandaşlara güneşten korunmaları için şapka dağıttı.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri tarafından şapka dağıtılması nedeniyle Belediye`ye teşekkür eden vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdiler.